Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


boek_der_schaduwen_het
Boektitels: B > - 601 t/m 700

Titel: Het boek der Schaduwen
Originele titel: The book of shadows (2002)

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:

Auteur:

Reese, James
Vertaling: Hille, Frans
Omslag ontwerp: Ferguson, Nicola & Laar, Karel van | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): A. J. G. Strengholt's Boeken, Anno 1928 B.V., Oud Bussem/Naarden (2003)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering:
Soort: Roman | Pagina's: 485
Genre: Horror

ISBN: 90-5860-185-4
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
Frankrijk 1812. Als kleuter is Herculine getuige van de uiterst pijnlijke dood van haar moeder, die met haar laatste kracht haar dochtertje gebaart naar de zusters Ursulinen van het Steen te gaan. Wanneer Herculine bij het klooster aanklopt, wordt ze opgenomen in de veilige, besloten wereld van de nonnen. Ze groeit daar op tot een hardwerkende, leergierige jonge vrouw, die in de bibliotheek van moeder-overste haar honger naar kennis probeert te stillen. Ze beseft echter dat ze een buitenstaander is, en altijd zal blijven.
Dan komt het nichtje van moeder-overste, de onstuimige Peronette, naar het klooster. Herculine wordt haar mentor, en komt door het gedrag van Peronette in aanraking met een aantal aspecten van het leven waarvan ze het bestaan niet kon vermoeden. Ze worden ondanks hun tegenstellingen vriendinnen. Samen trekken ze eropuit, waarbij Herculine wanhopig probeert om Peronette voor onheil te behoeden. Tegelijk ontdekt ze bij zichzelf gevoelens en krachten die ze nog niet kende.
Op een dag haalt Peronette een duistere grap uit, die volledig uit de hand loopt. Herculine wordt als zondebok aangewezen, en zelfs van hekserij beticht. Met hulp uit onverwachte hoek weet Herculine uit het klooster te ontsnappen. Een lange reis volgt, waarop ze zich bewust wordt van haar onafwendbare bestemming' 'Het boek der Schaduwen is even verleidelijk en bizar als de meesterlijk neergezette personages die zich bewegen in het door James Reese indrukwekkend beschreven, mysterieuze landschap. Een veelbelovend schrijver met een verhaal dat zich als een toverdrank in je nestelt.'


boek_der_schaduwen_het.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:11 (Externe bewerking)Er zijn 31 bezoekers online