Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


blokker_ijf_-_biografie

Blokker, IJf

Biografie


IJf Blokker (Den Helder, 2 september 1930) is een Nederlands acteur.

Blokker begon zijn carrière als drummer. Hij gaf drumles aan Jan Keizer van de band BZN. Hij kreeg in de jaren zeventig bekendheid door de rol van Barend Servet in achtereenvolgens de televisieshows “De Fred Haché Show”, “Barend is weer bezig!” en “Van Oekel's Discohoek”. De shows, gemaakt door Wim T. Schippers en uitgezonden op de Nederlandse televisie door de VPRO, veroorzaakten nogal wat ophef door blote danseressen en andere figuranten, gevloek en absurde humor. Als Barend Servet haalde Blokker in 1973 de Nederlandse Top 40 met het nummer “Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan?”.

Als acteur was Blokker verder te zien in bijrollen in “Zeg 'ns Aaa”, “SamSam”, en de film “Pompy de Robodoll”, “Seth & Fiona” en “Filmpje!”. In een televisiebewerking uit 1990 van het toneelstuk Eva Bonheur van Herman Heijermans speelde Blokker de rol van effectenmakelaar Mijpel.

In de jaren tachtig presenteerde hij het VPRO natuurprogramma Puur Natuur. In 1987 was Blokker de commentaarstem bij het AVRO-televisieprogramma Prijs je rijk met Fred Oster als presentator. Ook is hij bekend als bierkenner en als striptekenaar.

Op 15 november 2007 nam Blokker in het Noordbrabants Museum de zojuist uitgekomen dvd-box van de Fred Haché Show in ontvangst.

blokker_ijf_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:12 (Externe bewerking)Er zijn 22 bezoekers online