Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


blizzard_island

Titel: Blizzard Island

Nederlandse/Belgische titel: Argons Ketting

Uitgebracht: Nederland, 1992 / België, 1992 (?)

Genre: Fantasy/Avontuur | .. min. | .. jaar

Productiemaatschappij: = Kindernet - TV Serie (1992, herhaalt in 1993-1994) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: Canada, 1988

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
= Angus, Terry, = Ripley, Stoney

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -

- Geen trailer aanwezig


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Miller, Amy - (Tracey Allen)
= Lynch, Shannon - (Wayne Allen)
= Gosley, Tim - (Rog (voice)
= Angus, Terry - (Sidney the Witch / Sir Python (voice)
= Ripley, Stoney - (Uncle Eggbert / Molcaster)
= Bradley, Jamie - (Flock)
= Meschkuleit, Frank - (Argon)
= Hauser, Gay - (Isabeella Allen)


Korte inhoudsopgave:
Canadese Live-Action TV serie met poppen over Tracey Allen, een 10-jarig meisje uit Nova Scotiaen en haar negen jarige broer Wayne vinden het spannend om te rommelen door een oude kist op de zolder. Hun vader, een zeekapitein, had veel vreemde dingen - maar geen vreemder dan een mysterieuze ketting. Deze “speciale” ketting vervoert ze naar de magische wereld van Blizzard Island. Zoals de kinderen al snel ondervinden is het eiland een vreemd en magisch land - gevuld met vreemde en magische wezens

Volgens de legende, een van de meest beroemde van Blizzard Island, had de Grote Argon, een jong meisje gevonden die een schipbreuk overleeft had. Het meisje was slechts 10 jaar oud en was er slecht aan toe en heel erg bang. De Grote Argon had medelijden met haar en gebruikt een van zijn spreuken om haar naar huis te sturen. Maar om er zeker van te zijn dat ze goed thuis zou komen, hangt de tovenaar een ketting om haar nek - een zonnecollector - gemaakt van “Bhok kristallen”. Maar als de Grote Argon zijn ketting weer nodig moest hebben, dan moest het meisje - of haar nakomeling - het terug brengen. De wizard zou laten weten wanneer dat nodig was. Vele generaties gingen voorbij en het verhaal begon een mythe te worden. Tot nu…..

Als een van wezens op Blizzard Island Argon's naam noemt, herinnert Tracey zich het verhaal, wat haar oma haar eerder had verteld. Ze begint te beseffen dat zij en Wayne de ketting moeten teruggeven aan de tovenaar - om Blizzard Island en onze wereld te redden. Gedurende hun reis, ontmoeten de kinderen vele personages die wde ketting willen stelen om zijn legendarische kracht voor zichzelf te kunnen gebruiken. Tracey en Wayne's belangrijkste tegenstanders zijn Sidney, een stuntelige, ijdele heks en Sir Percy Python, de opportunistische koninklijke slang, die eindigde op Blizzard Island als gevolg van een verkeerde spreuk.

De andere personages op het eiland zijn een allegaartje van misfits. Oom Eggbert is een tovenaar die bleef bodyless als gevolg van een mislukte spreuk. Rog, is een zand schepsel die bevriend raakt met de kinderen en helpt hen in hun zoektocht naar de slapende Argon.

Opmerkingen:
Een tweede serie is er nooit gekomen. Wel is er een film gemaakt met de titel Argon's Quest.

Info:
Blizzard Island was a television show consisting of twelve episodes produced by CBC between 1987-1988. These episodes were later edited together to form the 1990 movie The Argon Quest.


blizzard_island.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:13 (Externe bewerking)Er zijn 27 bezoekers online