Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


billiet_huib_-_biografie

Billiet, Huib

Biografie


Hij groeide op aan de Brugse Poort, woonde van bij zijn geboorte (24 mei 1955) in de Appelstraat en verhuisde in 1967 naar de Geitestraat. Na in 1973 in Evergem te hebben gewoond, keerde hij in 1974 terug naar Gent (Korenbloemstraat). In 1976 trok hij naar Gentbrugge, woonde er aanvankelijk in de Platanendreef en vanaf 1980 in de Odilon Vanderlindenstraat.
Hij studeerde typografie aan het voormalige Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs (HIGRO) in de Gentse Schouwvegersstraat. Op de Gentse Feesten van 1969 speelde hij als tiener gitaar met Freek Neirynck, later was hij medeoprichter van de Gentse Latino-band en de groep Con-Junto.

Letterzetter, (website)vormgever, documentalist, kleinkunstenaar, auteur van fiction en nonfiction voor volwassenen en van jeugdboeken.
Hij studeerde typografie en muziek. In de jaren 1970 werd hij vaste begeleider van kleinkunstenaar (en latere BRT-presentator) Luk Saffloer. Op muzikaal gebied publiceerde hij over de rumba en over Cubaanse muziek, richtte hij de groep Erratum op en maakte hij programma’s over wereldmuziek voor Klara en VPRO.
Literair schreef hij vanaf 1992 vijf jeugdromans (o.a. Vreemde vogels op Cuba (1992) en non-fiction. Als Huib Billiet Adriaansen (dubbele familienaam, naar Spaanse gewoonte) publiceerde hij de historische roman voor volwassenen, Aangeblazen goud : de indrukwekkende kronieken van een Gentse letterzetter in Havana (2008).

billiet_huib_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:15 (Externe bewerking)Er zijn 6 bezoekers online