Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


biggs_richard_-_biografie

Biggs, Richard

Biografie


Richard T. Biggs (Columbus (Ohio), 18 maart 1960 – 22 mei 2004) was een Amerikaans acteur, filmproducent en scenarioschrijver.

Biggs was ook actief onder de namen Rickie Biggs en Rick Biggs.

Dankzij de baan van zijn vader als medewerker van de United States Air Force verhuisde hij vaak in zijn jeugd naar verschillende militaire basissen en maakte hierdoor weinig vrienden en veranderde veel van scholen. Op zijn zeventienjarige leeftijd woonde hij op een basis in North Dakota en besloot toen om zijn leven om te gooien, hij veranderde van gedachten over zijn medische opleiding en ging acteren leren nadat hij een hoofdrol vervulde in een lokale theaterspel. Hij studeren aan de USC School of Theatre[1] in Californië en haalde daar zijn Bachelor of Fine Arts. Later ging hij zelf les geven in acteren aan de Theatricum Botanicum in Californië.

Biggs hoorde op dertienjarige leeftijd dat hij gehoorproblemen had, in één oor werd lichte hoorproblemen ontdekt en met de andere oor was hij volledig doof. Dankzij zijn bekendheid ging hij geld inzamelen voor een privéschool dat leerlingen opleidde die doof zijn.

Biggs begon met acteren in 1985 met de televisieserie Three's a Crowd. Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en televisiefilms zoals Babylon 5 (1994-1998), Ablaze (2001), Tremors (2003) en Strong Medicine (2002-2004).

Biggs was ook actief in het theater, hij speelde rollen in onder andere Fanon's People, Romeo en Julia, The Tempest, Cymbeline, The Taming of the Shrew en As You Like It.

Biggs was ook actief als filmproducent en scenarioschrijver, in 2004 heeft hij deze functies uitgevoerd in de televisiedocumentaire The Biggs and Carter Experience.

Biggs trouwde op 1 augustus 1998 met Lori Gerber en hadden samen twee kinderen. Bigss overleed op 22 mei 2004 plotseling aan een gescheurd aneurysma in Los Angeles op vierenveertigjarige leeftijd. Zijn hobby's waren reizen, schrijven en het leren van het gebruiken van zijn computer.

biggs_richard_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:15 (Externe bewerking)Er zijn 7 bezoekers online