Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bestuurbare_eiland_het
Boektitels: B > - 301 t/m 400

Titel: Het bestuurbare eiland
Originele titel: L'IIle à hélice (1895)

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie: J. Hetzel et Cie, Parijs (1895) in 2 delen

Auteur:

Verne, Jules
Vertaling: ...
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s): Benett, Léon

Uitgever (jaar): Uitgevers-maatschappij Vivat, Amsterdam (1899)
Redactie:
Druk: …e | Uitvoering:
Soort: Roman | Pagina's: 154
Genre: Science Fiction

ISBN: -
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
De Verenigde Staten van Amerika zijn op het hoogtepunt van hun bloei wat handel en nijverheid betreft. Hun kunstzin heeft zich ontwikkeld en de Amerikanen hebben daar geld voor over. En zo komt het dat een beroemd Frans strijkkwartet een tournee maakt door de Verenigde Staten.

Tijdens een rit laat op een avond naar hun volgende optreden in Californië slaat hun reiskoets om. Ze krijgen hulp van een vreemdeling, die hen naar een grote stad brengt. De volgende dag maakt het gezelschap een wandeling door die stad. Overal zien ze brede, mooi aangelegde straten en wandelaars flanerend op brede trottoirs langs prachtige huizen, louter bewoond door miljardairs. En die stad bevindt zich op een groot bestuurbaar eiland, dat een tocht maakt door de Stille Zuidzee.

plaatje op achterkaft Het strijkkwartet verzorgt voor de rijke inwoners van de stad een aantal concerten en maakt zo de reis mee langs een aantal idyllische eilandengroepen, zoals de Sandwich-, de Markiezen- en de Fidji-eilanden. Maar dan slaat het noodlot toe: een aanvaring, wilde dieren, een ontvoering door inboorlingen, piraten, en onenigheid tussen de bewoners. Het eiland raakt onbestuurbaar en drijft met de stromingen mee, maar waarheen? Wat zal het lot van het eiland zijn?


bestuurbare_eiland_het.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:17 (Externe bewerking)Er zijn 5 bezoekers online