Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bertran_serge_f._-_biografie

Bertran, Serge F.

Biografie


Vlaming. Richtte in juni 1966 te Antwerpen de Vereniging ter Bestudering der Nederlandse Wetenschappelijke Verbeeldingsliteratuur. Deze vereniging kwam verder niet van de grond. Was op 14 december 1969 één van de mede-oprichters van de vereniging Sfan. Betrokken bij uitgeverij Brabantia Nostra alwaar in 1974-1975 redacteur van de Kludde-reeks. De reeks was vernoemd naar een plaatselijke Belgische waterduivel.

In mei 1978 was hij één van de mede-oprichters van de Vlaamse Perry Rhodan Club Progressef. Uitgever van het Franstalige fanzine ‘Futur’, het Nederlands- en Franstalige fanzine ‘Kosmos’ (als Serge Bertran). Werkte mee aan het fanzine ‘Toekomst Een’, wellicht onder het pseudoniem D. Golbekijk.

Na het stopzetten van ‘Toekomst Een’ verschenen veel overgebleven verhalen in de bundel ‘De toekomst en de angst’ van Brabantia Nostra, alwaar Danny De Laet redacteur was. Was betrokken bij de organisatie van diverse conventies. Schreef naast korte verhalen ook kritieken, naslagwerken, educatieve boeken en onder het pseudoniem Marcus ook scenario’s voor strips. Bekende pseudoniemen: Bard, Brenn de; Bertran, Serge F. Co-auteurs: Martens, Thierry


bertran_serge_f._-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:18 (Externe bewerking)Er zijn 20 bezoekers online