Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bertinelli_valerie_-_biografie

Bertinelli, Valerie

Biografie


Valerie Anne Bertinelli (Wilmington, 23 april 1960) is een Amerikaans actrice van Italiaanse afkomst. Ze speelde onder meer Barbara Cooper in meer dan 200 afleveringen van de komedieserie One Day at a Time, waarvoor ze zowel in 1981 als 1982 een Golden Globe won. Ze debuteerde in 1979 op het witte doek als Casey Norton in de familiefilm C.H.O.M.P.S.

Bertinellis acteercarrière speelt zich voornamelijk af op het televisiescherm. Hoewel ze maar in een paar bioscoopproducties te zien was, speelde ze in meer dan twintig televisiefilms. Tevens speelde ze na One Day at a Time opnieuw een omvangrijke rol in een televisieserie nadat ze in 1997 door de makers van Touched by an Angel werd gecast als Gloria. Eerder kreeg Bertinelli de titelrol in de serie Sydney, waarin ook onder andere Matthew Perry en Daniel Baldwin speelden. Deze titel werd na één seizoen van dertien afleveringen stopgezet.

Bertinelli trouwde in 1981 met gitarist Eddie van Halen, met wie ze in 1991 zoon Wolfgang kreeg. Hun huwelijk kwam in 2007 officieel ten einde, hoewel het stel al eerder uit elkaar ging.

In 2012 kreeg Bertinelli een ster op de Hollywood Walk of Fame.

bertinelli_valerie_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:18 (Externe bewerking)Er zijn 12 bezoekers online