Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


berlin_k._c._-_biografie

Berlin, K. C.

Biografie


K.C. Berlin (pseudoniem van O. Weggemans) groeide op in Duitsland. Na een uitgebreide zwerftocht kwam hij in Amersfoort terecht, waar hij momenteel woont en werkt.

Zijn verhalen kenmerken zich door een mix van realisme en onverklaarbare elementen. Lang niet alles wordt uitgelegd. Toch krijgt het absurde nooit de overhand. Achter de soms nachtmerrieachtige beelden schuilen voor velen herkenbare vragen, twijfels en angsten.

Het bekendste verhaal van K.C. Berlin ('de meisjes van Yde') is gebaseerd op de vondst van een veenlijkje in het noorden van Drenthe. In andere verhalen ('de fotograaf en de vogel', 'de zeearend') speelt de natuur een belangrijke rol. Ook zijn enkele vertellingen ('de vreemde verhalen van Frank Driebergen', 'de rode sjaal') in de woonplaats van K.C. Berlin gesitueerd.

Oktober 2015 verscheen ´Vliedorp (eeuwige liefde)´. In dit korte verhaal onderzoekt K.C. Berlin de relatie tussen twee mannen die een wandeling maken door de omgeving van het Groningse dorpje Houwerzijl. In dit verhaal ontbreken vreemde of onverklaarbare elementen.

Bron: kcberlin.nl


berlin_k._c._-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:18 (Externe bewerking)Er zijn 19 bezoekers online