Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bergen_candice_-_biografie

Bergen, Candice

Biografie


Candice Patricia Bergen (Beverly Hills (Californië), 9 mei 1946) is een Amerikaanse actrice en een voormalig model. Voor haar rol in Starting Over werd ze in 1980 genomineerd voor een Academy Award. Meer dan vijftien acteerprijzen kreeg ze ook daadwerkelijk toegekend, waaronder vijf Emmy Awards, twee Golden Globes en een American Comedy Award (deze allen voor Murphy Brown).

Bergen heeft naast een filmcarrière een aanzienlijk aandeel in diverse televisieseries op haar naam cv staan. Zo speelde ze van 1988 tot en met 1998 tien seizoenen lang het titelpersonage in Murphy Brown, waarvoor ze onder meer vijf Emmy Awards en twee Golden Globes won. Na het winnen van haar vijfde Emmy zag ze af van eventuele verdere nominaties in de toekomst. Daarna was ze van 2005 tot en met 2008 te zien als Shirley Schmidt in Boston Legal.

Bergen werd geboren als dochter van Frances Westerman en Edgar Bergen. Haar grootouders, Johan Henriksson Berggren en Nilla Svensdotter Osberg, waren van Zweedse afkomst. Deze veranderen hun achternaam in Bergen nadat ze in de Verenigde Staten waren gaan wonen.

Bergen was van 27 september 1980 tot en met 23 november 1995 getrouwd met de Franse regisseur Louis Malle, die die dag overleed. Samen kregen ze één dochter in 1985, Chloe Malle. De actrice hertrouwde op 15 juni 2000 met Marshall Rose, een handelaar in onroerend goed. Bergen publiceerde in 1984 haar autobiografie, genaamd Knock Wood.

bergen_candice_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:19 (Externe bewerking)Er zijn 10 bezoekers online