Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


benedict_dirk_-_biografie

Benedict, Dirk

Biografie


Dirk Niewoehner (Helena (Montana), 1 maart 1945) is een Amerikaans acteur, het meest bekend als Templeton “Face” Peck in The A-Team en Starbuck in Battlestar Galactica.

Zijn artiestennaam werd door zijn manager voorgesteld omdat Dirk 's ochtends tijdens hun besprekingen gepocheerde eieren (“Eggs Benedict”) at.

Benedict speelde in verschillende theaters, waaronder op Broadway, en in diverse films. Hij brak pas echt door als Luitenant Starbuck in de televisieserie Battlestar Galactica. Later groeide Benedict, dankzij het succes van het A-team, uit tot een van de meest succesvolle Amerikaanse tv-sterren. Na The A-Team lukte het Benedict niet meer om dat succes te evenaren: alle andere rollen die hij speelde stierven een anonieme dood.

In 1974 werd kanker bij Benedict geconstateerd. Opmerkelijk genoeg weigerde hij elke medische behandeling. Benedict koos voor de alternatieve geneeskunde. Hij volgde een streng macrobiotisch dieet en wist op die manier te genezen van kanker. Na zijn genezing bekeerde Benedict zich tot het boeddhisme en begon hij met het schrijven van een boek over zijn genezingsproces. Ook schreef hij boeken over meditatie, boeddhisme en macrobiotiek.

Van 1986 tot 1995 was Benedict getrouwd met Toni Hudson. Met haar heeft hij twee zoons, George en Roland (1988). Uit een eerdere relatie heeft hij nog een oudere zoon, John (1968). In 1994 maakte hij zijn regiedebuut met de film Christina's Dream, in 2001 regisseerde hij Cahoots.

In 2006 maakte Benedict een comeback op de televisie met Golden Zeiten. In januari 2007 werd Benedict derde in het programma Celebrity Big Brother, uitgezonden in Groot-Brittannië door Channel 4. Ook kwam hij samen met Dwight Schultz (Murdock) in mei 2007 naar JENSEN!.

Vanaf april 2010 toerde hij door Groot-Brittannië met een theatershow, waarin hij de rol van Columbo vertolkt.

In december 2010 speelde hij de rol van King Rat in de Engelse panto Dick Wittington. Een theatershow met zang, dans, stand-up comedy en vele andere theatertechieken.

benedict_dirk_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:19 (Externe bewerking)Er zijn 24 bezoekers online