Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


beest_van_de_canigou_het
Boektitels: B > - 101 t/m 200

Titel: Het beest van de Canigou
Originele titel: -

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:

Auteur:

Lagrou, Patrick
Vertaling: ...
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie: Juchtmans, Danny
Binnenwerk illustratie(s): Juchtmans, Danny

Uitgever (jaar): Uitgeverij Clavis, Hasselt (1997)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering:
Soort: Roman | Pagina's: 161
Genre: Horror - Jeugd

ISBN: 90-6822-490-5
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
Wat er vooraf gebeurde: Stefan en Petra lopen verdwaald door de bergen. Het wordt avond en ze zoeken een schuilplaats. Die vinden ze binnenin een prehistorische dolmen. Daarna begint het te onweren. Gelukkig zitten ze veilig. Vermoeid van het rondzwerven, vallen ze in slaap.

Een laatste, krachtige donderslag ratelde door de vallei. Die werkte als klankkast, zodat het geluid nog veel heftiger overkwam. Het ergste van het onweer was ondertussen al voorbij. Maar bij de laatste slag schoot Stefan opeens wakker.
Een tijd lang wist hij niet of hij was gewekt door het gedonder van daarnet of door iets anders. Maar even later voelde hij het. Hij en Petra waren hier niet meer alleen. En zoals hij bijna had verwacht, klonk er opeens een akelig gehuil van heel dichtbij, op nog geen honderd meter van de dolmen waarin ze zaten. Petra, die daarnet nog tegen hem aan lag te slapen, werd met een schok wakker.
'Wat was dat?' vroeg ze met een bevende stem.
Stefan durfde geen woord uit te brengen. Doorheen de opening vlak voor hem staarde hij naar buiten. Het was er aardedonker, zodat hij niet kon zien wat er gebeurde. Vervolgens keek hij naar de plaats bij de ingang waar een paar uur eerder het vuurtje had gebrand. Hij wilde het opnieuw aansteken om zich te beschermen. Maar onmiddellijk besefte hij dat het geen zin had. Al het droge hout dat ze gisteravond in de dolmen hadden gevonden, was opgestookt. En buiten was alles door en door nat. Bovendien…
Opeens klonk het gehuil opnieuw. Maar deze keer kwam het van veel dichterbij. Stefan en Petra verstijfden van angst. Vooral toen ze ook nog dat gegrom begonnen te horen. Het klonk steeds luider, tot ze uiteindelijk het gekraak van takken hoorden. Het beest moest nu vlakbij zijn. \Voor de derde keer begon het te huilen. Tegelijk schoot er een laatste bliksemschicht door de lucht. De hele omgeving werd verlicht. En in dit schijnsel herkenden Petra en Stefan een behaard, rechtopstaand wezen dat met dreigende klauwen recht op hen afkwam…


Herdruk(ken):
Titel: Het beest van de Canigou
Uitg.: Uitgeverij Clavis, Hasselt (1998)
Afwijkend titelblad: -

Vertaling: -
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie: Juchtmans, Danny
Binnenwerk illustratie(s): Juchtmans, Danny

Druk: 2e (herziene druk) | Pagina's: 161
Uitvoering:
ISBN: 90-6822-490-5
Opmerkingen:


beest_van_de_canigou_het.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:21 (Externe bewerking)Er zijn 4 bezoekers online