Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


beast_info

Beast

Beast INFO

Een verdoemde planeet, een beschaving in verval. Een woedende godin weent om haar kinderen. Voorbij de sterren ontwaken de diergoden door de kreten van hen die weigeren hun lot te aanvaarden. Een klein meisje roept, de aarde dreunt. De beesten zijn onderweg.


Trivia
Beast, (echte naam: Dr. Henry “Hank” McCoy), is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, en een van de originele leden van de X-Men. Het personage werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, en verscheen voor het eerst in X-Men #1 (September 1963).

Beast is een mutant. Toen hij voor het eerst in de strip verscheen leek hij op een mens met enorm grote handen en voeten, wat hem toegenomen kracht en wendbaarheid gaf. Later kreeg hij, als gevolg van verdere mutatie, een meer beestachtig uiterlijk met onder andere een blauwe vacht en klauwen. In deze vorm is Beast het bekendst onder striplezers.

Ondanks zijn woeste uiterlijk is Beast een man van de kunst en een wetenschapper. Hij is een autoriteit op het gebied van biochemie en genetica, en de persoonlijke arts van de X-Men. Op Xaviers school is hij onder andere scheikunde- en wiskundedocent. Hij is ook een politieke activist voor mutantenrechten.

beast_info.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:21 (Externe bewerking)Er zijn 19 bezoekers online