Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bart_bram_-_biografie

Bart, Bram

Biografie


Abraham Johannes Aloysius Maria (Bram) Bart ('s-Hertogenbosch, 23 april 1962 – Leuven, 8 april 2012) was een Nederlands acteur, zanger, regisseur, presentator en voice-over. Hij studeerde in 1989 af aan de acteursopleiding van de Maastrichtse Toneelacademie.

Hij was de stem van Bob de Bouwer en Beertje Paddington, alsmede James uit Pokémon en Plieki uit Lilo & Stitch. In het spel “Harry Potter en de gevangene van Azkaban” heeft hij eveneens verschillende stemmen verzorgd. Als voice-over was hij de Nederlandse stem (“Bram”) voor TomTom en Disney XD. Ook sprak hij reclameboodschappen in.

Verder was hij verbonden aan Toneelgroep De Appel, het Noord Nederlands Toneel, Joop van den Ende Theaterproducties en verschillende jeugdtheatergezelschappen. Voor televisie speelde hij gastrollen in Keyzer & De Boer Advocaten en de politieserie Spangen.

Na een ziekbed van drie weken overleed Bram Bart op 49-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker. Op 14 april 2012 werd hij begraven op Westerveld in zijn woonplaats Driehuis.

bart_bram_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:22 (Externe bewerking)Er zijn 3 bezoekers online