Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


barrymore_drew_-_biografie

Barrymore, Drew

Biografie


Drew Blythe Barrymore (Culver City (Californië), 22 februari 1975) is een Amerikaans film- en televisieactrice en filmproducent.

Drew is een dochter van acteur John Drew Barrymore en de kleindochter van John Barrymore en Dolores Costello. Ze is ook een achternicht van de legendarische Lionel en Ethel Barrymore.

Barrymore begon haar carrière al op zeer jonge leeftijd. Zo begon zij met 11 maanden al met acteren voor een hondenvoerreclame. Zij verwierf op zevenjarige leeftijd faam door haar rol in de film E.T., wat haar doorbraak was. Ze werd een kindster.

Drew kon echter niet met de roem omgaan en haar moeder stond ook niet voor haar klaar. Toen ze negen jaar oud was rookte ze al sigaretten, toen ze elf was dronk ze al alcohol. Toen ze twaalf was begon ze Marihuana te gebruiken en toen ze dertien was, snoof ze al cocaïne. Drew heeft deze periode later beschreven in haar autobiografie Little Lost Girl, uit 1990.

Nadat ze succesvol werd behandeld in een afkickkliniek, werd ze een sekssymbool in de jaren '90 en speelde vaak de rol van de slechte mensen. Ook poseerde ze al vroeg naakt; ze was net 18 toen ze een naaktscène had in de film Dual Ghost (aka Doppelganger[1]). Ze was nog in vele films naakt te zien tot ongeveer 1996, toen begon ze namelijk in A-films te spelen. Haar eerste was Scream. Drew had relaties met Tom Green (met wie ze ook een tijdje getrouwd is geweest), Jamie Walters en haar huidige vriend is de drummer van The Strokes, Fabrizio Moretti. Ze schakelde daarna over van shockerende films naar romantische komedies, zoals The Wedding Singer en 50 First Dates. Toch speelde ze ook nog steeds in drama's, zoals Riding in Cars with Boys, Donnie Darko en Confessions of a Dangerous Mind. Op 3 februari 2004 kreeg Barrymore een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Op 25 april 2007 werd ze door People uitgeroepen tot de mooiste vrouw ter wereld.

barrymore_drew_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:23 (Externe bewerking)Er zijn 8 bezoekers online