Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


banderas_antonio_-_biografie

Banderas, Antonio

Biografie


antonio_banderas.jpg

José Antonio Dominguez Banderas (Málaga, 10 augustus 1960) is een Spaans acteur.

Levensloop
Als jongen ging hij zonder geld naar Madrid om carrière in de Spaanse filmindustrie te maken. Hij bereikte voor het eerst brede belangstelling met een reeks films onder leiding van regisseur Pedro Almodóvar tussen 1982 en 1990. Banderas is een van de sterren van de drie films van de Spy Kids (2001-2003). Hij scheidde van zijn Spaanse vrouw Ana Leza, en huwde in 1996 de Amerikaanse actrice Melanie Griffith, die hij tijdens het opnemen van Two Much had ontmoet. Zij hebben een dochter, Stella del Carmen Banderas Griffith (ook bekend als Stella Banderas), die verscheen in de film Crazy in Alabama, waarin Griffith speelde en die Banderas regisseerde. De familie Banderas-Griffith vestigde zich in Hollywood, waar Antonio gewoonlijk latino's speelt. Hij is waarschijnlijk de beroemdste Spaanse acteur. Hij investeerde zijn filminkomen in ondernemingen die Andalusische producten op de markt brengt. Hij heeft sympathieën voor de Spaanse Socialistische Partij getoond.

Wanneer hij Spaans spreekt, heeft hij een Andalusisch accent, maar hij vervangt het gewoonlijk door standaard Castiliaans wanneer hij acteert.

Mede eigenaar van Moto2 team Jack & Jones by Antonio Banderas met Rijders Spanje Joan Olive en Verenigde Staten Kenny Noyes

banderas_antonio_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:24 (Externe bewerking)Er zijn 13 bezoekers online