Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bakker_reina_-_biografie

Bakker, Reina

Biografie


Mijn familienaam is Kroes. De naam waarmee ik door het leven ga, is Reina Bakker. De jeugdboeken schrijf ik onder deze naam, maar voor de romans gebruik ik de naam Reina Crispijn. Crispijn heeft dezelfde betekenis als Kroes, maar klinkt iets mooier.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen (een dochter en een zoon) en drie kleinkinderen.

Vroeger droomde ik ervan om later alleen maar te tekenen of te schilderen. Als ze toen gezegd hadden dat ik schrijfster zou worden, had ik ze voor gek verklaard. Door omstandigheden ging ik niet door in tekenen of schilderen.

In ons gezin draaide alles om muziek, lezen en verhalen vertellen, vooral vrolijke, spannende en geheimzinnige verhalen. Ik vertelde mijn broers en zusjes altijd verhalen voor het naar bed gaan en later natuurlijk voor mijn eigen kinderen. Lang geleden had mijn dochter- ze was nog maar een kleuter- haar vinger tussen de deur gekregen en moest ik met haar naar het ziekenhuis. Om haar af te leiden vertelde ik een verhaal. Ik merkte niet dat de volwassenen die in de wachtkamer zaten, ook meeluisterden. Ik zat namelijk met mijn rug naar hen toe. Toen de doktersassistente ons kwam ophalen, zeiden die mensen: ‘Wat jammer, we vonden het zo’n spannend verhaal en even waren we onze eigen narigheid en pijn vergeten.’ Kijk, daar doe je het voor.

Van vertellen naar schrijven is een kleine stap. Mijn eerste boek schreef ik naar aanleiding van een weddenschap met mijn vader die van mening was dat je flink wat in huis moest hebben om een boek te kunnen schrijven. ‘Wedden dat ik het kan?’ reageerde ik. Mijn vader lachte en nam de weddenschap aan. Hij verloor, want mijn eerste kinderboek Rumoer in de Monnikensteeg werd meteen uitgegeven.

Daarna volgden meer kinderboeken en begon ik romans te schrijven. De eerste roman Het Lied der Seizoenen heb ik samen met Margreet, mijn zusje geschreven.

Mijn solodebuut was Bonbons voor een Gebroken hart. Wie schrijft die blijft. Dat hoop ik heel lang vol te houden.


bakker_reina_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:24 (Externe bewerking)Er zijn 4 bezoekers online