Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bakker_johnn_-_biografie

Bakker, Johnn

Biografie


(19/8/1947 - 18/9/2006) Pseudoniem: Space, Otis

John Bakker speelde mondharamonica tijdens het John Lagrand tribute concert op 31 juli 2005

De 6 stripboeken van Blook waarvan 1 in kleur.

De verhalen verschenen in het weekblad PEP wel allemaal in kleur.

Deze geweldige strip werd getekend eind jaren 60 en begin jaren 70 door Johnn Bakker(eigenlijk John) samen met verschillende tekstschrijvers en verscheen in het weekblad PEP

In totaal verschenen er 8 complete verhalen (uitgebracht in 6 albums waarvan slechts 1 in kleur)en recent ontdekt een niet afgemaakt verhaal genaamd : Blook gered door het licht.

Dit verhaal is waarschijnlijk getekend na 1974

Na een roerige jeugd ging John in zijn puberjaren regelmatig liftend naar Cannes en Nice waar hij de beatnik uithing en zijn kostje bij elkaar scharrelde met tekenen.

Na de ambachtschool waar hij een opleiding volgde voor huisschilder begon hij een studie aan de academie voor beeldende kunsten(dit was eigenlijk een soort zaterdagmiddag cursus ..John heeft zicht het striptekenen zelf eigen gemaakt) ging hij aan de slag bij het weekblad PEP, waar hij begon met Blook: een parodie op de Amerikaanse superhelden series. In 1975 stopte hij als striptekenaar en begon als commercieel ontwerper en verdiende de kost met gewoon schilderen, kunstschilderen en reclame tekenen.

bakker_johnn_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:24 (Externe bewerking)Er zijn 4 bezoekers online