Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


audrey_rose_-_iii
Boektitels - A > - 601 t/m 700

Titel: Audrey Rose
Originele titel: Audrey Rose (1975)

Subtitel:
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:

Auteur:

Felitta, Frank de
Vertaling: Knopper, Helen
Omslag ontwerp: Horst, Bert Willen van der | Omslag illustratie: Schriemer, Gerard
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): Elsevier, Amsterdam/Brussel - Parel Pockets (1984)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering: Paperback
Soort: Roman | Pagina's: 384
Genre: Fantasy/Paranormaal

ISBN: 90-10-05077-7
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
Bill (John Beck) en Janice Templeton (Marsha Mason) vormen samen met hun tienerdochter Ivy (Susan Swift) een gelukkig gezin. Het enige zonderlinge is dat Ivy slaapwandelt en ieder jaar rond dezelfde tijd last heeft van angstaanjagende nachtmerries. Als Ivy elf jaar oud is, merkt Janice op dat zij en Ivy in de gaten worden gehouden door een zich zonderling gedragende man. Deze duikt overal op waar zij zijn en is altijd bij de ingang aanwezig wanneer Ivy de school in- en uitgaat. Wanneer Janice op een dag te laat verschijnt om Ivy van school op te halen, is deze nergens te bekennen en vreest ze het ergste. De man blijkt Ivy inderdaad meegenomen te hebben, maar niet met kwade bedoelingen. Hij heeft haar netjes thuisgebracht en stelt zich voor aan Bill en Janice als Elliot Hoover (Anthony Hopkins).

Hoewel Bill razend is op Hoover, stemt hij in met diens voorstel elkaar te ontmoeten in een uitgaansgelegenheid, waar hij zijn aanwezigheid wil verklaren. Hoover vertelt daarbij dat zijn echtgenote en vijfjarige dochtertje Audrey Rose elf jaar daarvoor omkwamen in een auto-ongeluk. Daarbij leefde zijn dochtertje nog lang genoeg om angstig om zich heen te slaan, opgesloten in de in brand gevlogen wagen. Overmand door verdriet reisde Hoover daarna naar India, waar hij leerde over reïncarnatie. Hoewel hij fervent ongelovig aankwam, verliet hij het land in de overtuiging dat reïncarnatie bestaat.

De reden dat Hoover Ivy observeerde, is dat hij ervan overtuigd is geraakt dat zij de reïncarnatie is van Audrey Rose. Hij is erachter gekomen dat ze twee minuten na de dood van zijn dochtertje geboren werd. Ivy's angstdromen zouden herinneringen zijn aan de laatste minuten in haar vorige leven. Janice en met name Bill willen hier niets van weten en verklaren Hoover voor gek, maar hij blijkt de enige te zijn die haar kan kalmeren wanneer ze tijdens haar nachtmerries in paniek aan de wandel gaat. Daarop komt hij vaker en vaker langs.


audrey_rose_-_iii.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:28 (Externe bewerking)Er zijn 6 bezoekers online