Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


astronautjes_de

Titel: De Astronautjes

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 2 oktober 1978 / België, -

Genre: Science Fiction/Fantasy | 5 min. | AL jaar

Productiemaatschappij: AVRO - TVserie (1978–1979) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: Nederland, 2 oktober 1978

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):

Boek als: Astronautjes 3, De - De Astronautjes op de Knoedelplaneet
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -

- Geen trailer aanwezig, wel een muziekje


Acteurs / Stemmen o.a.:
Libosan, Trudy - (Onno)
Lacunes, Maroesja - (Kiki)
Borkus, Jan - (Robo)
Gorcum, Paul van - (Losbol)


Korte inhoudsopgave:
De serie gaat over een ruimteschip met een bemanning bestaande uit drie ruimtevaarders, piloot Onno (stem van Trudy Libosan, navigator Kiki (stem van Maroesja Lacunes) en hun robot Robo (stem van Jan Borkus), die in tegenstelling tot Kiki en Onno niet zo avontuurlijk is uitgevallen. Zij bezoeken met hun ruimteschip “De Astro” planeten, de eerste planeet die ze bezoeken heet de Losbol-planeet, bevolkt door Losbollen wiens hoofd een ballon is die met een draadje aan hun lichaam vastzit. Op de Slaapplaneet ontfermen ze zich over het wezen Pluis, dat niet praat maar wel allerlei geluiden voortbrengt.

Opmerkingen:

Info:
De Astronautjes was een Nederlandse televisieserie geschreven door Lo Hartog van Banda. De personages werden uitgebeeld door poppen, de stemmen werden ingesproken door stemacteurs.

De stemmen van de overige personages, zoals bijvoorbeeld de Losbollen van de Losbol-planeet, werden vertolkt door Paul van Gorcum.

De serie werd in 1978 en 1979 uitgezonden door de AVRO en sloot qua uitzendschema aan op De Bereboot, waarin dezelfde stemacteurs voorkwamen, afkomstig van dezelfde studio (sommige poppen en decorstukken zijn herbruikt), dezelfde omroep en werd eveneens door Lo Hartog van Banda geschreven. Was er in De Bereboot sprake van drie beren die eilanden bezochten, in De Astronautjes zijn er drie ruimtevaarders die planeten bezoeken. In totaal zijn er 52 afleveringen van de serie gemaakt. De serie is 1980 in herhaald als onderdeel van Kinderfilmfestival en kwam in 2010 nog op de buis als onderdeel van de 24-uurs kindertelevisiezender Z@ppelin van de Nederlandse Publieke Omroep.


astronautjes_de.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:29 (Externe bewerking)Er zijn 25 bezoekers online