Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


astronaut_ken_cassidy_2_-_het_geheim_van_de_maangrotten
Boektitels: A > - 601 t/m 700

Titel: Het geheim van de maangrotten
Originele titel: -

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie: -
Deel 2 van de Astronaut Ken Cassidy serie

Auteur:

Verbeeten, W. J.
Vertaling: -
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie: Giffen, R. van
Binnenwerk illustratie(s): Giffen, R. van

Uitgever (jaar): Drukkerij/Uitgeverij Helmond nv, Helmond/Van In, Lier (1969)
Astronaut Ken Cassidy 2 (1969)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering: Harde omslag
Soort: Roman | Pagina's: 159
Genre: Science Fiction - Jeugd

ISBN: -
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
Het vreemde, metaalachtige plaatje met de onbekende tekens, dat Dutchy de Keyser tijdens de vierde maanexpeditie in een grot vond, had veel geleerden over de hele wereld maandenlang tevergeefs bezig gebonden. Deze vondst en andere ontdekkingen van Cassidy en zijn vrienden hadden tot gevolg dat natuur- en sterrenkundigen steeds sterker aandrongen op de vestiging van een wetenschappelijke basis op de maan.

De vierde expeditie van Ken Cassidy had een voorzichtig begin gemaakt. Nu was de tijd gekomen voor uitbreiding, de grote, rijfde expeditie. Weer onder leiding van astronaut Ken Cassidy. Voor hij zal vertrekken zijn er onbemande vrachtcapsules naar de maan geschoten. Die hebben een geslaagde, zachte landing gemaakt en allerlei voorraden naar de maan gebracht. Cassidy volgt, met zijn twee vrienden, om voorbereidend werk te doen en op de aankomst te wachten van een tweede groep, waarbij een tweetal geleerden. Maar o danks alle voorzorgen dreigen er tal van onvermoede gevaren. Twee van de drie vrachtcapsules zijn spoorloos verdwenen. Zij ontdekken geheimzinnige krachten, waarvoor geen verklaring te vinden is. De maan grotten die zij voor eigen doeleinden hadden willen gebruiken, blijken gevaarlijke geheimen te bevatten. Een schokkende ontmoeting tenslotte leidt bijna tot catastrofale gevolgen.

Het project Selene komt ernstig in gevaar en er moeten snel tal van maatregelen genomen worden om Cassidy en zijn mannen te redden en om het Selene-project voortgang te laten vinden. Er wordt van Ken en zijn vrienden veel moed, kennis en doorzettingsvermogen geëist, maar op de mensen van het zover verwijderde Houston-center drukt de verantwoordelijkheid voor de uiterst moeilijke besluiten die zij snel moeten nemen, enorm zwaar.


astronaut_ken_cassidy_2_-_het_geheim_van_de_maangrotten.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:29 (Externe bewerking)Er zijn 25 bezoekers online