Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


astro_boy_info

Astro Boy - (Strip)

Astr Boy INFO

Astro Boy (鉄腕アトム, Tetsuwan Atomu) is een Japanse mangaserie bedacht door Osamu Tezuka. De manga verscheen van 1952 tot 1968. De manga is ook driemaal verwerkt tot een animeserie. In 2009 is een digitaal geanimeerde film uitgekomen van Astro Boy.

Manga
De originele manga verscheen van 1952 tot 1968. In 1975 volgde een tweede mangaserie, en in 1980-81 een derde.

De originele verhalen zijn ook in het Engels uitgebracht door Dark Horse Comics. In deze vertaling is alleen de naam van de hoofdpersoon vertaald naar Astro Boy omdat die naam beter bekend is bij een westers publiek. De andere personages worden bij hun Japanse namen genoemd.

In 2004 werd een nieuwe mangaversie van Astro Boy geschreven door mangaka, Akira Himekawa. In deze mangaserie zien de personages er net zo uit als in de animeserie uit 2003. De plot wijkt echter sterk af van Tezuka’s originele manga, en bevat meer geweld.

Astro Boy speelt zich af in futuristische wereld waarin androïden naast mensen leven. Het verhaal draait om de gelijknamige robot “Astro Boy” (soms ook simpelweg “Astro” genoemd). Astro Boy is een geavanceerde robot ontworpen door Dr. Tenma, het hoofd van het ministerie van wetenschap, als vervanging voor zijn overleden zoon, Tobio, die om het leven is gekomen bij een auto-ongeluk. Al snel ontdekt Tenma echter dat Astro Boy Tobio nooit zal kunnen vervangen, vooral omdat hij niet ouder wordt en geen menselijke esthetica bezit. Hij verkoopt Astro Boy daarom aan de circuseigenaar Hamegg.

Een tijdje later wordt Astro Boy in het circus opgemerkt door Professor Ochanomizu, het nieuwe hoofd van het ministerie van wetenschap. Hij koopt Astro Boy, en ontdekt al snel diens speciale vaardigheden en mogelijkheid tot het uiten van menselijke emoties. Onder Ochanomizu’s leiding gaat Astro Boy zich bezighouden met het bestrijden van misdaad en onrecht. Veel van zijn tegenstanders zijn aliens, vijandige robots en robothatende mensen.

astro_boy_info.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:29 (Externe bewerking)Er zijn 7 bezoekers online