Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


asterix_obelix-_mission_cleopatre

Titel: Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre

Nederlandse/Belgische titel: Asterix & Obelix: missie Cleopatra

Uitgebracht: Nederland, 21 maart 2002 / België, 30 January 2002

Genre: Fantasy/Avontuur | 107 min. | 6 jaar

Productiemaatschappij: Canal+ | Budget: FRF 327.000.000 (geschat)

Oorspronkelijk uitgebracht: België, 30 januari 2002

Regisseur:
= Chabat, Alain

Auteur(s) | Bedenkers(s):
= Goscinny, René (comic book), Uderzo, Albert (comic book)

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
Depardieu, Gérard - (Obélix)
= Clavier, Christian - (Astérix)
= Debbouze, Jamel - (Numérobis)
= Bellucci, Monica - (Cléopâtre)
= Chabat, Alain - (Jules César)
= Rich, Claude - (Panoramix)


Korte inhoudsopgave:
Cleopatra heeft een ruzie met haar geliefde, Julius Caesar over wat het grootste rijk ter wereld is. Cleopatra houdt vol dat dat Egypte is, maar Caesar zegt steeds dat het Rome is. Hij vindt de Egyptenaren juist decadent. De ruzie escaleert en Cleopatra gaat een weddenschap met Caesar aan: haar volk zal binnen drie maanden een nieuwe paleis bouwen voor Caesar. Als dat lukt, moet Caesar erkennen dat de Egyptenaren het grootste volk ter wereld zijn.

Cleopatra geeft de taak van de bouw aan haar architect Tekenis. Ze belooft hem dat ze hem met goud zal overladen als hij slaagt. Maar als hij faalt, wordt hij aan de heilige krokodillen gevoerd. Tekenis beseft dat hij de opdracht nooit zonder hulp kan vervullen, en besluit de hulp in te roepen van Panoramix en diens toverdrank. Ook Asterix en Obelix gaan mee naar Egypte.

In Egypte komt het trio al snel problemen tegen. Tekenis wordt namelijk tegengewerkt door een rivaal genaamd Astmagoedis, die kwaad is dat hij niet de taak voor het bouwen van het paleis heeft gekregen. Hij zet de arbeiders aan tot staken, maar wanneer Panoramix hen allemaal toverdrank geeft zodat ze veel sneller kunnen werken geven ze hun staking op.

Astmagoedis pleegt nog meer aanslagen: hij laat de Galliërs opsluiten in een piramide en stuurt Cleopatra namens de Galliërs een giftige taart. De Galliërs weten zich keer op keer uit de lastige situaties te redden.

Er dreigt nog een tweede gevaar. Caesar ontdekt wat er gaande is bij de bouw van het paleis en besluit in te grijpen uit angst de weddenschap toch te verliezen. Hij laat het nog niet afgemaakte paleis belegeren en probeert het te verwoesten met katapulten. Dankzij Asterix wordt Cleopatra gewaarschuwd, en komt ze zelf naar het paleis om Caesar te stoppen. Ondertussen drinken Tekenis en Astmagoedis beide van de toverdrank, en vechten eindelijk hun rivaliteit uit.

Dankzij de Galliërs slaagt Tekenis in zijn opdracht en moet Caesar zijn ongelijk erkennen.

Opmerkingen:

Info:
Asterix & Obelix: Missie Cleopatra (originele titel: Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre) is een Franse film uit 2002 gebaseerd op de Asterix-stripreeks. De film is een vervolg op Asterix & Obelix tegen Caesar. De regie was ditmaal in handen van Alain Chabat. Christian Clavier en Gérard Depardieu vertolkten weer de titelrollen.


asterix_obelix-_mission_cleopatre.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:29 (Externe bewerking)Er zijn 23 bezoekers online