Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


asterix_et_le_coup_du_menhir

Titel: Astérix et le coup du menhir

Nederlandse/Belgische titel: Asterix en de knallende ketel

Uitgebracht: Nederland, 12 oktober 1990 / België, -

Genre: Fantasy/Avontuur - Animatie | 81 min. | AL jaar

Productiemaatschappij: = Dargaud Films | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: France, 4 oktober 1989

Regisseur:
= Grimond, Philippe

Auteur(s) | Bedenkers(s):
= Goscinny, René (comic), = Uderzo, Albert (comic)

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Carel, Roger - (Astérix (voice)
= Tornade, Pierre - (Obélix (voice)
= Labussière, Henri - (Panoramix, le druide (voice)
= Guiomar, Julien - (Le devin Prolix (voice)
= Poirier, Henri - (Abraracourcix - Le chef du village (voice)
= Chazel, Marie-Anne - (Bonnemine (voice)


Korte inhoudsopgave:
De Romeinen proberen Panoramix, de druïde van de Galliërs, te vangen omdat zonder hem de Galliërs geen toverdrank meer hebben. Obelix komt Panoramix te hulp, maar maakt de situatie alleen maar erger wanneer hij per ongeluk een menhir op Panoramix’ hoofd gooit. Hierdoor verliest Panoramix zijn geheugen en draait volledig door.

Het nieuws over wat er met Panoramix is gebeurd komt als een schok voor de Galliërs. Die nacht breekt er een hevig onweer los en de Galliërs zoeken allemaal schuil in de hut van Heroïx. Een vreemde man komt plotseling de hut binnen, en beweert een ziener te zijn. Hij weet de bijgelovige Galliërs al snel te overtuigen van zijn “bovenmenselijke gave”. Nadat de storm voorbij is, vestigt hij zich in het bos waar de dorpelingen hem geregeld opzoeken.

Asterix en Heroïx proberen wanhopig Panoramix zijn geheugen terug te geven. Zo proberen ze hem onder andere de toverdrank te laten maken, maar Panoramix maakt enkel explosieve mengsels. De Romeinen horen de ontploffingen en sturen een gecamoufleerde spion naar het Gallische dorp om te zien wat er gaande is. De spion wordt gevangen en gebruikt als proefkonijn voor Panoramix’ drankjes. Met alle gevolgen van dien: hij verandert een aantal maal van kleur, en wordt gewichtsloos. Uiteindelijk weet hij terug te keren in het Romeinse kamp, en de situatie uit te leggen.

De Romeinen sturen meteen een patrouille naar het Gallische dorp, maar deze patrouille keert al snel weer terug met de Ziener, die ze in het bos hebben gevonden. De centurion laat zich eveneens al snel overtuigen van de “gave” van deze ziener, en besluit hem in te zetten om de Galliërs te verjagen. De ziener keert terug naar het Gallische dorp en voorspelt de dorpelingen een groot onheil dat hen boven het hoofd hangt. Op Asterix, Obelix en Panoramix na vluchten alle Galliërs naar een eiland en de Romeinen nemen het dorp over.

Panoramix brouwt per ongeluk een drankje dat een enorme stankgolf veroorzaakt. De stank verdrijft de Romeinen weer uit het dorp. De Romeinen zijn nu allemaal overtuigd dat de ziener echt de toekomst kan zien aangezien de stank aansluit bij zijn voorspelling van een plaag die het dorp zou treffen. Panoramix drinkt wat van het stinkende drankje, en tot ieders vreugde geneest de drank hem.

Panoramix maakt snel wat toverdrank en haalt de andere Galliërs terug. Samen vallen ze het Romeinse kamp aan om te bewijzen dat de ziener een bedrieger is. De ziener zelf krijgt bij de aanval een menhir van Obelix op zijn hoofd. De Romeinse centurion wordt achteraf gedegradeerd, en het leven in het Gallische dorp is weer zoals vanouds.

Opmerkingen:

Info:
Asterix en de knallende ketel (Astérix et le coup du menhir) is een Franse film uit 1989 gebaseerd op de Asterix-stripreeks. De film is geregisseerd door Philippe Grimond.


asterix_et_le_coup_du_menhir.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:29 (Externe bewerking)Er zijn 28 bezoekers online