Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


asterix_en_de_helvetiers_-_luisterboek
Hoorspelen / Luisterboeken: > A hl

Titel: Asterix en de Helvetiërs
Oorspronkelijke titel: Astérix chez les Helvètes (1970)

Auteur:

Onbekende hoorspel auteur

Vertaling:
Regie: … | Scenario: Goscinny, René
Techniek: … | Muziek:

Uitgever: ... (jaar)
Omroep (jaar): -
Gebaseerd op: -
Soort: Luisterboek | Genre: Fantasy/Humor
Opmerkingen:


Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel als: -
Film als: - | TV Serie als: -


Stem(men):
...


Drager: -
Tijdsduur: - uur 25 min 34 sec
Grootte: 31.2 MB | Formaat: .mp3
ISBN: -


Korte omschrijving:
Gaius Delirius, de corrupte gouverneur van Gallië, geeft weer eens een van zijn gebruikelijke feesten. Alle inkomsten uit Gallië van o.a. de belastingen besteedt hij aan zijn eigen pleziertjes, en slechts een klein deel gaat naar Rome. Zoals te verwachten wordt men in Rome achterdochtig en men stuurt een belastinginspecteur, Claudius Centus. Gaius laat hem vergiftigen uit angst ontmaskerd te worden.

Centus roept nadat Gaius' dokters hem niet kunnen helpen de hulp in van niemand minder dan Panoramix. Deze concludeert dat het om een vergiftiging gaat, maar heeft voor het tegengif de plant Zilverster (Edelweiss) nodig. Deze groeit alleen in de bergen van Helvetië (Zwitserland), dus gaan Asterix en Obelix hierheen. Ook neemt Panoramix Centus mee naar het Gallische dorp, zogezegd als gijzelaar om de veilige terugkeer van Asterix en Obelix te garanderen maar in werkelijkheid om hem te beschermen tegen de persoon die hem wilde vergiftigen.

In Helvetië beleven Asterix en Obelix allerlei plaatsgebonden avonturen. Zo moeten ze schuilen in een kluis, en nemen deel aan een kaasfondue. Ze worden gehinderd door de Romeinen, gestuurd door de Helvetische gouverneur, die al net zo corrupt is als Gaius. Uiteindelijk vinden ze de zilverster en reizen terug naar Gallië. Daar is Centus door Panoramix' tegengif snel weer genezen. Hij weet inmiddels van Delirius' corrupte gedrag. Derhalve zal Delirius spoedig in Rome voor de leeuwen worden geworpen. Daar Centus een gast is geworden van de Galliërs, mag hij deelnemen aan het banket op het eind van het verhaal.

asterix_en_de_helvetiers_-_luisterboek.txt · Laatst gewijzigd: 2018/07/12 11:27 door predikerEr zijn 7 bezoekers online