Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


asterix_en_de_gladiatoren_-_luisterboek
Hoorspelen / Luisterboeken: > A hl

Titel: Asterix en de gladiatoren
Oorspronkelijke titel: Astérix Gladiateur (1962)

Auteur:

Onbekende hoorspel auteur

Vertaling:
Regie: … | Scenario: Goscinny, René
Techniek: … | Muziek:

Uitgever: ... (jaar)
Omroep (jaar): -
Gebaseerd op: -
Soort: Luisterboek | Genre: Fantasy/Humor
Opmerkingen:


Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel als: -
Film als: - | TV Serie als: -


Stem(men):
...


Drager: -
Tijdsduur: - uur 24 min 37 sec
Grootte: 29.6 MB | Formaat: .mp3
ISBN: -


Korte omschrijving:
De prefect Caligula Biboppus arriveert in Gallië. Hij gaat spoedig terug naar Rome en wil een uniek cadeau meenemen voor Julius Caesar. Hij besluit een van de onoverwinnelijke Galliërs te ontvoeren. Hij kiest voor Kakofonix, omdat die als enige geregeld zonder toverdrank het bos in gaat.

Kakafonix wordt met succes gevangen en naar Rome afgevoerd. Asterix en Obelix reizen hem na op een transportschip, dat ze onderweg redden van een groep piraten. In Rome is Caesar niet onder de indruk van de Galliër die Biboppus hem brengt. Derhalve zal Kakofonix bij de eerstvolgende circusspelen voor de leeuwen worden gegooid.

In Rome ontdekken Asterix en Obelix dat Kakofonix onder Circus Maximus zit opgesloten, maar hun eerste reddingsactie mislukt omdat hij naar een andere cel is overgeplaatst. Om onopvallend het circus binnen te komen, melden de twee zich aan als gladiatoren. Dit tot groot genoegen van de organisator Caius Paffus, die graag een spectaculaire show wil aangezien Caesar zelf zal komen kijken.

De show wordt op zijn zachtst gezegd uniek. Asterix en Obelix doen samen mee aan het wagenrennen, wat ze weten te winnen. Kakofonix wordt voor de leeuwen geworpen, maar zijn slechte zangkunst jaagt de beesten op de vlucht voordat ze hem iets aandoen. Hij wordt afgevoerd omdat het publiek zijn gezang ook niet waardeert. Wanneer de gladiatorgevechten aanbreken, zet Asterix de gladiatoren aan tot het spelen van een spelletje in plaats van vechten. Dit maakt Caesar zo woedend dat hij een heel cohort soldaten de arena instuurt. Asterix en Obelix verslaan deze soldaten, tot groot genoegen van het publiek.

Daar Caesar altijd tevreden is wanneer het volk dat ook is, geeft hij de Galliërs uit dank voor de geweldige show alles wat ze willen. De eisen van Asterix zijn: de vrijlating van Kakofonix en alle andere gladiatoren, een vrije aftocht naar Gallië, en dat Caius Paffus met hen meegaat om hem eens een lesje te leren. Als straf voor wat hij de gladiatoren heeft aangedaan moet hij alleen het schip naar Gallië roeien.

Terug in Gallië vieren de dorpelingen de terugkeer van hun drie helden met een groot banket. Alleen Kakofonix kan niet mee-eten, omdat hij zoals gebruikelijk is vastgebonden.

asterix_en_de_gladiatoren_-_luisterboek.txt · Laatst gewijzigd: 2018/07/12 11:27 door predikerEr zijn 25 bezoekers online