Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


asterix_en_de_britten_-_luisterboek
Hoorspelen / Luisterboeken: > A hl

Titel: Asterix en de Britten
Oorspronkelijke titel: Astérix chez les Bretons (1965)

Auteur:

Onbekende hoorspel auteur

Vertaling:
Regie: … | Scenario: Goscinny, René
Techniek: … | Muziek:

Uitgever: ... (jaar)
Omroep (jaar): -
Gebaseerd op: -
Soort: Luisterboek | Genre: Fantasy/Humor
Opmerkingen:


Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel als: -
Film als: - | TV Serie als: -


Stem(men):
...


Drager: -
Tijdsduur: - uur 22 min 16 sec
Grootte: 26.4 MB | Formaat: .mp3
ISBN: -


Korte omschrijving:
Julius Caesar valt Britannia binnen, en weet dit snel te veroveren omdat de Britten altijd tussen de middag stoppen met vechten om een kopje heet water met melk te drinken, en bovendien weigeren in het weekend te vechten. Net als in Gallië weet een dorp (in Kent, Cantium) weerstand te bieden aan de Romeinen. Dit dorp heeft echter geen toverdrank, en de dreiging van de Romeinen wordt steeds groter. Daarom wordt de Brit Notax (in de nieuwe strips Flegmatix), een neef van Asterix, naar Gallië gestuurd om daar hulp te halen.

De Galliërs stemmen toe de Britten te helpen. Notax krijgt een volle ton toverdrank mee voor zijn dorp. Asterix en Obelix zullen hem vergezellen om te zorgen dat de ton veilig aankomt. In Britannia wordt de ton echter al snel verwisseld met een andere, en belandt in een herberg. De rest van het album proberen de Galliërs en de Romeinen de ton te vinden. Uiteindelijk wordt de ton vernietigd en belandt de inhoud in de Theems.

Teleurgesteld keren Notax, Asterix en Obelix terug naar Notax' dorp. Daar onthult Asterix dat hij van Panoramix het recept voor de toverdrank heeft gekregen. Hij moet een speciaal kruid dat Panoramix hem gaf koken in heet water. Later blijkt dit geen toverdrank maar thee op te leveren, maar de gedachte dat het toverdrank is geeft de Britten al genoeg moed om de Romeinse aanval opnieuw af te slaan. De Britten vinden de thee zo lekker, dat ze besluiten dit tot hun nationale drank te maken.

asterix_en_de_britten_-_luisterboek.txt · Laatst gewijzigd: 2018/07/12 11:26 door predikerEr zijn 6 bezoekers online