Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


asterix_aux_jeux_olympiques

Titel: Astérix aux jeux olympiques

Nederlandse/Belgische titel: Asterix en de Olympische Spelen

Uitgebracht: Nederland, 14 februari 2008 / België, 30 januari 2008

Genre: Fantasy/Avontuur | 116 min. | 6 jaar

Productiemaatschappij: Pathé Renn Productions | Budget: €78.000.000 (geschat)

Oorspronkelijk uitgebracht: France, 13 januari 2008 (Paris)

Regisseur:
= Forestier, Frédéric, = Langmann, Thomas

Auteur(s) | Bedenkers(s):
= Goscinny, René (comic book), Uderzo, Albert (comic book)

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
Depardieu, Gérard - (Obélix)
= Cornillac, Clovis - (Astérix)
= Poelvoorde, Benoît - (Brutus)
= Delon, Alain - (Jules Cesar)
= Hessler, Vanessa - (Princesse Irina)
= Dubosc, Franck - (Assurancetourix)


Korte inhoudsopgave:
Asterix en Obelix willen hun vriend Hartstochtelix (Franse naam: Alafolix) helpen de hand te winnen van de Griekse prinses Irina. Zij heeft bekend laten maken dat ze zal trouwen met de winnaar van de aankomende Olympische Spelen. Als Hartstochtelix een kans wil maken zal hij mee moeten doen aan deze spelen.

Vergezeld door Asterix, Obelix, Kakofonix en Panoramix gaat Hartstochtelix naar Griekenland. Aanvankelijk denken de Galliërs makkelijk te kunnen winnen dankzij hun toverdrank, maar bij aankomst in Griekenland blijkt er een strenge controle te zijn op stimulerende middelen. Derhalve zijn de Galliërs gedwongen zonder de toverdrank deel te nemen aan de spelen.

Brutus, de zoon van Julius Caesar, heeft het echter ook voorzien op Irina. Om die reden doet ook hij mee met de spelen. Hij gebruikt elke mogelijke manier om te zorgen dat zijn team de spelen wint, zodat hij niet alleen Irina krijgt, maar zich ook kan ontdoen van zijn vader Caesar. Zo koopt hij de jury om, en ontvoert hij Panoramix om hem het geheim van de toverdrank te ontfutselen.

Maar, door slim denkwerk van Asterix, wordt Brutus betrapt, en gediskwalificeerd, en wordt Hartstochtelix alsnog als winnaar van de Olympische Spelen uitgeroepen, en kan hij trouwen met prinses Irina.

Opmerkingen:

Info:
Asterix en de Olympische Spelen (originele Franse titel: Astérix aux Jeux Olympiques) is een Franse film uit 2008, gebaseerd op de Asterix-strips van René Goscinny en Albert Uderzo. Het is de derde live-action film gebaseerd op deze stripreeks. Het verhaal is losjes gebaseerd op het gelijknamige album Asterix en de Olympische Spelen.


asterix_aux_jeux_olympiques.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:29 (Externe bewerking)Er zijn 5 bezoekers online