Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


arrow

Titel: Arrow

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 3 februari 2013 / België, -

Genre: Fantasy/Aktie | 42 min. | 16 jaar

Productiemaatschappij: = Berlanti Productions - TVserie | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: Canada, 10 oktober 2012

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
= Berlanti, Greg, Guggenheim, Marc, Kreisberg, Andrew

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Amell, Stephen - (Oliver Queen / (138 episodes, 2012-2017)
= Holland, Willa - (Thea Queen / (138 episodes, 2012-2017)
= Rickards, Emily Bett - (Felicity Smoak / (132 episodes, 2012-2017)
= Ramsey, David - (John Diggle / (115 episodes, 2012-2017)
= Blackthorne, Paul - (Quentin Lance / (115 episodes, 2012-2017)
= Cassidy, Katie - (Laurel Lance / (96 episodes, 2012-2017)


Korte inhoudsopgave:
Na een schipbreuk waarbij zijn vader omkomt, wordt miljardair Oliver Queen vijf jaar lang vermist en doodgewaand, voordat hij wordt teruggevonden op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. In zijn geliefde Starling City wordt hij met open armen verwelkomd door zijn toegewijde moeder Moira, zijn geliefde zusje Thea en zijn beste vriend Tommy. Al snel merken ze dat Oliver is veranderd door zijn beproeving op het eiland. Terwijl Oliver de waarheid over de man die hij is geworden geheim houdt, wil hij de fouten uit zijn jonge jaren goedmaken en probeert hij zich te verzoenen met zijn ex-vriendin, Laurel Lance.

Heimelijk creëert hij de persona van Arrow, een vigilante, om het onrecht dat zijn familie is aangedaan en de uitwassen van de samenleving te bestrijden en zijn geliefde stad Starling City weer in haar oude glorie te herstellen. Overdag speelt Oliver de rol van de rijke, zorgeloze playboy, die hij ooit was, bijgestaan door zijn toegewijde chauffeur/bodyguard, John Diggle, terwijl hij onder de dekking van de duisternis zijn geheime identiteit aanneemt. Laurels vader, rechercheur Quentin Lance, is vastbesloten om de onbekende vrijbuiter te arresteren. Ondertussen wordt duidelijk dat Olivers moeder, die inmiddels hertrouwd is met een zakenpartner van zijn vader, meer weet van de dodelijke schipbreuk en meedogenlozer is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

Opmerkingen:
In the comics, Green Arrow often had a sidekick named Speedy, who in turn became the subject of a fairly controversial run of the book when he was revealed to have a drug addiction. In the TV show, Queen's sister has the nickname Speedy (to her brother at least) and is shown to be an occasional drug user. She would later meet Roy Harper, who in the comics was the original Speedy. In addition there was also a second Speedy named Mia Deardon in the comics who much like Thea Queen was also a girl.

Info:
In the promotional picture for the series it shows a shirtless Oliver. The scars from his time on the island are visible, but there is no tattoo. During the series Oliver has a tattoo on his chest, a tattoo that plays an important role in at least one episode (1×03 “Lone Gunmen”) and has been visible in every other episode.

Arrow is een Amerikaanse serie op The CW Television Network gebaseerd op de DC Comics-stripheld Green Arrow (in Nederlandse uitgaven Groene Pijl geheten). De pilot werd uitgezonden op 10 oktober 2012. In Nederland werd het eerste seizoen uitgezonden door Veronica[1] vanaf 3 februari 2013 om 21.25 uur.

Het eerste seizoen bestaat uit 23 afleveringen en liep oorspronkelijk van 10 oktober 2012 tot 15 mei 2013. Op 13 februari 2013 werd besloten dat er een tweede seizoen van Arrow komt. Dit seizoen zal in oktober 2013 op de Amerikaanse tv beginnen en vanaf 5 januari 2014 op de Nederlandse televisie.


arrow.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:30 (Externe bewerking)Er zijn 26 bezoekers online