Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


arnold_tom_-_biografie

Arnold, Tom

Biografie


Thomas Duane Arnold (Ottumwa, 6 maart 1959) is een Amerikaans komiek en acteur. Hij werd in 1997 genomineerd voor de Razzie Award voor slechtste acteur voor zijn rol in Big Bully. In 2005 werd hij daarentegen genomineerd voor een Satellite Award voor beste acteur in de categorie 'komedie of musical' voor het spelen van Frank McKee in Happy Endings.

Arnold debuteerde in 1991 op het witte doek met een naamloos rolletje in de horrorfilm Freddy's Dead: The Final Nightmare. Sindsdien speelde hij in meer dan veertig films, meer dan vijftig inclusief televisiefilms. Daarnaast speelde hij wederkerende rollen in verschillende televisieseries. Arnolds meest omvangrijke rol in dat medium was die van de sukkelige Arnie Thomas in Roseanne, waarin hij het aanlegde met personage Nancy Bartlett (Sandra Bernhard). In werkelijkheid trouwde hij iets meer dan een jaar na de eerste aflevering van de serie met hoofdrolspeelster Roseanne Barr.

Arnold scheidde in 2008 na zes jaar huwelijk van zijn derde echtgenote, politiek adviseur Shelby Roos. Eerder was hij getrouwd met Barr (1990-94) en met visagiste Julie Champnella (1995-99).

arnold_tom_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:30 (Externe bewerking)Er zijn 25 bezoekers online