Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


arkel_claudia_van_-_biografie

Arkel, Claudia van

Biografie


Geboren in Naaldwijk 8 april 1968 als Jacob Leendert Boekestein. Studeerde bedrijfseconomie in Rotterdam en het uitgeefvak te Amsterdam. Was onder meer werkzaam bij een kassenbouwbedrijf, een detectivebureau, de chemische industrie, de Tweede Kamer, verschillende uitgeverijen en het Ministerie van Justitie.
Debuteerde in maart 1989 in ‘Survival Magazine’.

Schreef naast SF, Fantasy en Horror ook boeken en artikelen over het fandom en de fantastische genres. Uitgever van de fanzines ‘Manifesto Bravado’, ‘B-fan’ en ‘A-Fier’. Bestuurslid van het NCSF. Betrokken bij de organisatie van diverse conventies. Redacteur bij ‘Holland SF’ en redactiemedewerker van ‘Pure Fantasy’. Gaf met Remco van Straten de ‘Waen Sinne’-bundels uit.

Diverse malen organisator van de verhalenwedstrijd King Kong Award, Millennium Prijs en de Paul Harland Prijs. Winnaar van de Paul Harland Prijs 2003. Werkte enige jaren bij het Fantasyfonds van uitgeverij Het Spectrum en stelde op freelancebasis voor uitgeverijen M en Babel ook bundels samen. Bekende pseudoniemen: Arkel, Claudia van. Co-auteurs: Kaptein, Peter; Kruisweg, Ruud van de; Scheelings, Tom.

PS: Ben niet helemaal zeker of deze biografie klopt.


arkel_claudia_van_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:30 (Externe bewerking)Er zijn 22 bezoekers online