Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


aria_info

Aria

Aria INFO

In denkbeeldige maar door de Middeleeuwen geïnspireerde tijden en landstreken, trekt de onstuimige Aria ten strijde tegen duistere, magische machten. Ze is een ridder zonder wapens, bezit een sensuele schoonheid en heeft een sterk ontwikkeld gevoel voor eer. In een wereld die vaak vijandig staat tegenover vrouwen, houdt Aria het vaandel van onafhankelijkheid en vrijheid hoog. Boven alles houdt ze van het leven. Arrogant tegen de één, vrijgevig voor de ander, maar steeds rebels. In alle omstandigheden wijst Aria hoogmoedige mannen terecht, verzet ze zich tegen obscurantisten en strijdt ze tegen onrecht. Zij is een vrouw met ballen.

In alle landen waar ze komt, trekt Aria eenzaam ten strijde tegen het onrecht. Ze leeft in een fictieve wereld, waarvan de setting lijkt te zijn gebaseerd op de aarde, van rond de start van de christelijke jaartelling.
Maar duidelijk wel met fantasy invloeden, zoals magiërs, heksen en monsters. Maar ook zit er een vleugje sciencefiction in. Dit wordt mede ondersteund, doordat er in soms in de verhalen verwijzingen zitten, naar een verloren gegaande ver ontwikkelde beschaving. Waarvan soms sporen worden terug gevonden, en sommige ontwikkelingen gebruikt dan wel misbruikt worden. Aria is een avonturier, een amazone, maar met een uitgesproken gevoel voor eer.

Alle albums zijn geschreven en getekend door Michel Weyland. Ze zijn allemaal op nummer 3 na in samenwerking met Jean-Luc Vernal geschreven.

aria_info.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:30 (Externe bewerking)Er zijn 8 bezoekers online