Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


angel

Titel: Angel

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 3 april 2000 / België, -

Genre: Fantasy/Aktie | 44 min. | .. jaar

Productiemaatschappij: = Mutant Enemy - TV Serie | Budget: $2.000.000 (geschat)

Oorspronkelijk uitgebracht: USA, 5 oktober 1999 - (111 episodes)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
= Greenwalt, David, = Whedon, Joss

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Boreanaz, David - (Angel / (111 episodes, 1999-2004)
= Denisof, Alexis - (Wesley Wyndam-Pryce (101 episodes, 1999-2004)
= Richards, J. August - (Charles Gunn (91 episodes, 2000-2004)
= Carpenter, Charisma - (Cordelia Chase (92 episodes, 1999-2004)
= Hallett, Andy - (Lorne (76 episodes, 2000-2004)
= Acker, Amy - (Winifred Burkle / (70 episodes, 2001-2004)


Korte inhoudsopgave:
De serie draait om de vampier Angelus, die door een vloek zijn ziel heeft teruggekregen en sindsdien Angel wordt genoemd. Door deze vloek heeft hij enorm veel last van schuldgevoelens en berouw van alle slechte daden die hij als vampier heeft gedaan. In de eerste 4 seizoenen werkt Angel als een privédetective in Los Angeles, gespecialiseerd in occulte zaken. Tegenstanders zijn dan ook vaak demonen. Niet alle demonen zijn echter slecht, en sommige demonen werken zelfs samen met Angel (bijvoorbeeld Doyle en Lorne).

Eeuwige tegenstanders zijn de advocaten van het kantoor Wolfram & Hart, die contacten met de onderwereld (hel-dimensies) hebben. Aan het einde van seizoen 4 krijgt Angel echter de leiding erover aangeboden. In seizoen 5 is hij inderdaad de baas van de vestiging van advocatenkantoor in Los Angeles.

Opmerkingen:

Info:
Angel is een Amerikaanse televisieserie. De reeks is ontstaan als spin-off van Buffy the Vampire Slayer. Beide werden gecreëerd door Joss Whedon, waar David Greenwalt ook een belangrijk aandeel in Angel had. De serie werd uitgezonden door The WB en geproduceerd door Mutant Enemy, de productiemaatschappij van Whedon. 20th Century Fox Television is verantwoordelijk voor de distributie.

Angel liep vijf seizoenen op televisie, waarop de serie teneinde kwam. Nadat er onder de naam Buffy the Vampire Slayer Season Eight in de vorm van een comicreeks een achtste seizoen van Buffy verscheen, bleek deze dermate succesvol dat ook Angel een comicserie kreeg. Zodoende ging Angel: After the Fall in getekende vorm vanaf november 2007 direct verder waar de laatste aflevering van de televisieserie eindigde. Bij de eerste zeventien delen hiervan was geestelijk vader Whedon direct betrokken als co-schrijver, samen met Brian Lynch.


angel.txt · Laatst gewijzigd: 2018/09/16 10:28 door predikerEr zijn 2 bezoekers online