Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


amber_sage_1_-_prinsen_van_amber
Boektitels: A > - 401 t/m 500

Titel: Prinsen van AMBER
Originele titel: Nine Princes in Amber (1970)

Subtitel:
Alle wegen leiden naar Amber, de enige echte, eeuwige stad. De rest is Schaduw Chaos, Geest. Dit is het eerste deel van een meesterlijke SF-trilogie.
Afwijkend titelblad: -
Originele 1e publicatie: Faber and Faber Ltd., Londen
Deel 1 van de: Amber Sage

Auteur:

Zelazny, Roger
Vertaling: Baars, J.
Omslag ontwerp: Studio Spectrum | Omslag illustratie: Erkel, Bart van
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): Spectrum, Het, Utrecht/Antwerpen - Prisma 1626 (1974)
Redactie:
Druk: 3e | Uitvoering: Paperback
Soort: Roman | Pagina's: 187
Genre: Fantasy

ISBN: 90-274-0753-3
Opmerkingen:
Amber Sage info


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
Een man, Corwin genaamd, word wakker in een ziekenhuis. Hij is zijn geheugen kwijt. Bij zijn zus Flora thuis, krijgt hij z’n geheugen gedeeltelijk terug. Zijn broer Random komt op “bezoek” en gaat met Corwin op weg naar Amber. Halverwege komen ze hun zus Deidre tegen. Corwin verteld hun dat hij zijn geheugen kwijt is. Ze gaan met hem op weg naar Rebma een stad onder water dat het spiegelbeeld van het ware Amber is. Daar gaat Corwin het Patroon en krijgt z’n geheugen terug. Nadat hij gevochten heeft met z’n broer Eric, die de troon in Amber in z’n bezit genomen heeft, sluit hij zich bij Bleys aan. Samen trommelen zij veel mensen en wezens bij elkaar om Amber aan te vallen. Bleys stort in een afgrond en Corwin word gevangen door wachters van Eric.
Hoofdpersoon: Corwin:, een prins van Amber, hij wil de troon in bezit nemen maar Eric dwarsboomt hem.
Bijpersonen: Flora: Corwin’s zus, die van Eric een oogje op Corwin moet houden terwijl die z’n geheugen kwijt is.
Deidre: Corwin’s zus. Zij is zijn meest favoriete familie lid.
Llewella: Een zus van Corwin, woont in Rebma en bemoeit zich nergens mee.
Eric: Corwin’s broer die de troon in bezit heeft genomen terwijl die voor Corwin bedoelt was. Hij laat Corwin op de schaduw aarde verdwijnen.
Random: Corwin’s broer die Corwin helpt op weg naar Amber. In Rebma wordt hij gevangen genomen omdat hij daar tijden geleden iets fouts heeft gedaan. Voor straf moet hij een jaarlang trouwen met een blind meisje.
Bleys: Corwin’s broer Hij wil de troon van Amber hebben en voor de makkelijkheid laat hij Corwin maar mee strijden. Helaas voor hem stort hij na het gevecht de diepte in. Corwin wist hem nog een paar troeven toe te gooien. Maar niemand heeft nog wat van hem gehoord.
Julian: Corwin’s broer. Wachter en beschermer van het Woud van Arden. Corwin mag hem niet. Hij is een aanhanger van Eric.
Caine: Corwin’s broer. Hij vocht met Corwin midden op zee. Staat helemaal achter Eric.
Gérard: Corwin’s broer. Hij verleent Corwin doorgang over de zee. Hij wil niets liever dan dat de rust in Amber terugkeert.
Brand: Komt eigenlijk niet echt in het boek voor. Hij is ook een broer van Corwin, maar al lange tijd verdwenen. Corwin heeft even contact met hem via een troef (is een soort teleporteerder vermomd als speelkaart).

Bron: scholieren.com/boekverslagen/8885


amber_sage_1_-_prinsen_van_amber.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:34 (Externe bewerking)Er zijn 22 bezoekers online