Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


als_de_bom_barst
Boektitels: A > - 301 t/m 400

Titel: Als de bom barst
Originele titel: Brother in the land (1984)

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:

Auteur:

Swindells, Robert E.
Vertaling: Devroye, Luc
Omslag ontwerp: Meersman, Marijke & Maeyer, Gregie de | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): Davidsfonds / Infodok, Leuven - Jeugd (1996)
Redactie:
Druk: 2e | Uitvoering: Paperback
Soort: Roman | Pagina's: 167
Genre: Science Fiction/Na de bom - Jeugd

ISBN: 90-6565-740-1
Opmerkingen:
Hernieuwde uitgave van
Broeder in de aarde’ (naar het oorspronkelijke boek Brother in the land)


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
Het verhaal gaat over de jongen Danny die een heel gewoon leven leidt, totdat op een dag ‘een reusachtige wolk zich aan de horizon aftekent’, ofwel; tot een kernramp het doodgewone stadje Skipley verwoest. Hoe moet je na zo’n ramp je leven organiseren? Je vecht voor een klein beetje onbesmet water en je probeert te schuilen voor de zwarte regen… De overlevenden van de ramp moeten op zoek naar een nieuwe vorm van overleven en samenleven. En wat moet Danny verder als blijkt dat zijn moeder de kernramp niet heeft overleefd? En wanneer zijn vader meegenomen wordt door de soldaten?

Danny woonde in het stadje Skipley, achter de winkel die zij hadden, met zijn ouders en een jonger broertje (Ben) van zeven jaar. Na de kernramp werd het allemaal anders. Met zijn vader moest hij de voorraad beschermen die ze voor de winkel hadden, want voedsel was schaars geworden. Het voedsel bracht uiteindelijk alleen maar problemen, want de soldaten besloten de winkel op te blazen en zijn vader mee te nemen. Vervolgens werd de vrachtwagen met Danny’s vader opgeblazen door mensen van de ‘Masada’, dat was een verzetsgroep tegen de soldaten die de macht hadden. Omdat hij helemaal alleen was besloot Danny om met zijn kleine broertje bij de Masada te gaan. Daar bleek dat het meisje dat hij al een aantal keren eerder had ontmoet (Kim) en waar hij wel speciale gevoelens voor had, ook lid van de Masada was.

Er ontstaat een liefdesverhouding tussen Danny en Kim. Later in het verhaal blijkt hoe moeilijk het is zoiets stand te houden.


als_de_bom_barst.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:35 (Externe bewerking)Er zijn 10 bezoekers online