Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


alias

Titel: Alias

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 7 maart 2002 / België, 24 februari 2002

Genre: Science Fiction/Aktie | 42 min. | 16 jaar

Productiemaatschappij: = Touchstone Television - TV Serie (2001–2006) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: Canada, 30 september 2001 - (105 episodes)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
= Abrams, J. J.

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
Garner, Jennifer - (Sydney Bristow (105 episodes, 2001-2006)
= Rifkin, Ron - (Arvin Sloane (105 episodes, 2001-2006)
Lumbly, Carl - (Marcus Dixon (105 episodes, 2001-2006)
= Weisman, Kevin - (Marshall Flinkman (105 episodes, 2001-2006)
= Garber, Victor - (Jack Bristow (105 episodes, 2001-2006)


Korte inhoudsopgave:
De 26-jarige Sydney Bristow lijkt in het dagelijks leven een lief studerend meisje maar schijn bedriegt! In realiteit is ze niemand minder dan een dubbelspion. Ze werkt met hart en ziel voor de CIA en als dubbelspion voor een geheime organisatie die zich SD-6 noemt. Sydney kan deze dubbelrol prima aan ondanks dat deze haar in menig moeilijke situatie terecht brengt, waarbij het niet altijd duidelijk is wie er nu aan de goede kant staat. SD-6 verbiedt haar namelijk enige informatie door te spelen, aan wie dan ook. De rol wordt zwaar wanneer ze haar verloofde wel informatie doorvertelt. Gelukkig vindt ze wel al het vertrouwen in haar vader die ook niet de minste rol vertegenwoordigt, hij is namelijk ook dubbelspion. Sydney Bristow alias Kate Jones, alias Amy Tippin is behoorlijk slim, ze is wiskundig sterk, spreekt meerdere talen vloeiend en vecht als de beste.

Seizoen 1
Als Sydney Bristow aan de Universiteit studeert, krijgt ze een baan aangeboden bij SD-6, een geheime afdeling van de CIA. Wanneer haar vriend Danny haar ten huwelijk vraagt, vertelt ze hem de waarheid over haar dubbelleven als geheim agente. Hij wordt een dag later vermoord door SD-6 omdat er geen buitenstaanders over de geheime organisatie mogen weten. Op het moment dat er ook een aanslag op Sydney wordt gepleegd, schiet haar vader Jack Bristow haar te hulp en vertelt haar dat SD-6 geen onderdeel is van de CIA maar een afdeling is van de Alliance of Twelve, een terroristische organisatie. Sydney besluit naar de CIA te gaan. Ze wordt dubbelagente om informatie te stelen van SD-6 en door te spelen, om de Alliantie van de Twaalf te vernietigen. Ze krijgt daarbij de hulp van haar vader, Jack Bristow, ook dubbelagent maar met wie ze nooit veel contact heeft gehad en Michael Vaughn, de contactpersoon van de CIA.

Tijdens de missies staan de werken van Milo Rambaldi centraal, een Italiaanse profeet uit de 15e eeuw. Zijn projecten zijn technologisch revolutionair en wekken de interesse van verschillende terroristische organisaties. Bovendien bevatten zijn werken verschillende voorspellingen, waaronder een die ook Sydney betreft.

Ondertussen onderzoekt Will Tippin, een vriend van Sydney die journalist is, de moord op Danny. SD-6 komt op de hoogte van zijn onderzoek en wil hem elimineren, maar tegelijkertijd wordt hij gemanipuleerd door een organisatie die SD-6 wil saboteren. Aan het hoofd van die organisatie staat The Man, die uiteindelijk de moeder van Sydney blijkt te zijn: Irina Derevko, ex-agente van de KGB die naar de Verenigde Staten was gekomen om de CIA-agent Jack Bristow te bespioneren en geheime informatie door te spelen.

Seizoen 2
Sydney slaagt erin om de Alliantie te vernietigen, maar eigenlijk was dit een plan van Sloane, die alles bedacht had met de hulp van Julian Sark, die al samengewerkt had met Sydneys moeder Irina. Sydney wordt daarna een fulltime agente voor de CIA om Arvin Sloane tegen te houden die alle artefacten van Rambaldi wil stelen.

Irina had zich onverwachts vrijwillig aangeboden aan de CIA, omdat ze spijt had van al haar daden, en wordt opgesloten. Ze geeft de CIA alle informatie die ze heeft en probeert de band met Sydney goed te maken. De echte reden dat ze zich had later arresteren was om informatie van de CIA te weten te komen om een belangrijk artefact te stelen. Tijdens een missie kan ze ontsnappen en brengt het belangrijk artefact naar Sloane om hun zoektocht naar Rambaldi te vervolledigen.

Ondertussen heeft Sydney een relatie met haar CIA-contactpersoon Michael Vaughn.

Tijdens de laatste aflevering ontdekt Sydney dat Francie, een vriendin die bij Sydney woonde, gekloond en vermoord is door Sloane. Ze vecht tegen de kloon en slaagt erin haar na een lang en gewelddadig gevecht te vermoorden. Ze verliest haar bewustzijn en wordt wakker in Hongkong en verneemt van Vaughn dat ze gedurende twee jaar vermist was en dat Vaughn ondertussen getrouwd is.

Seizoen 3
Sydney probeert te ontdekken wat er de afgelopen twee jaar met haar is gebeurd, maar ze kan zich niets meer herinneren. Na enig onderzoek komt ze te weten dat ze vast werd gehouden door The Covenant om het slotplan van Rambaldi te controleren. Tijdens haar onderzoek ontdekt ze dat ze een halfzus Nadia heeft die de dochter is van Irina en Sloane. Op het einde van het seizoen komt uit dat Lauren Reed, de echtgenote van Vaughn, een dubbelagente is voor de Covenant. Ze wordt vervolgens door hem vermoord, maar geeft nog een code van een Zwitserse kluis door. Sydney gaat er naar toe en komt te weten dat een dossier over haar gemaakt werd, ondertekend door haar vader.

Opmerkingen:

Info:
Alias is een Amerikaanse televisieserie die in 2001 voor het eerst werd uitgezonden door ABC in de Verenigde Staten en in 2006 zijn vijfde en laatste seizoen kende. De serie werd ontworpen door J.J. Abrams (Felicity, Lost) en geproduceerd door Touchstone Television en Bad Robot.


alias.txt · Laatst gewijzigd: 2018/09/16 10:20 door predikerEr zijn 5 bezoekers online