Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


alf

Titel: ALF

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 2 januari 1987 / België, -

Genre: Science Fiction/Komedie | 30 min. | .. jaar

Productiemaatschappij: = Alien Productions - TV Serie (1986–1990) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: USA, 22 september 1986 - (103 episodes)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
= Patchett, Tom, Fusco, Paul

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Fusco, Paul - (ALF (103 episodes, 1986-2004)
= Wright, Max - (Willie Tanner (103 episodes, 1986-2004)
= Schedeen, Anne - (Kate Tanner (103 episodes, 1986-2004)
= Elson, Andrea - (Lynn Tanner (103 episodes, 1986-2004)
= Gregory, Benji - (Brian Tanner / … (103 episodes, 1986-2004)
= LaMotta, John - (Trevor Ochmonek (41 episodes, 1986-2004)


Korte inhoudsopgave:
De serie draait om Alf, een buitenaards wezen dat is gevlucht van zijn thuisplaneet Melmak omdat deze op het punt van ontploffen stond. Hij volgt met zijn ruimteschip het radiosignaal van een amateurradiozender en belandt zo op aarde. Daar stort zijn schip neer in de garage van de familie Tanner, een middenklasse familie bestaande uit sociaal werker Willie (Max Wright), zijn vrouw Kate (Anne Schedeen) en hun twee kinderen: tienerdochter Lynn (Andrea Elson) en zoon Brian (Benji Gregory).

Omdat Alf niet terug kan naar Melmak wordt hij een lid van het gezin. De kat van de familie Tanner, genaamd Lucky, is zijn leven sindsdien niet meer zeker aangezien katten een delicatesse zijn op Melmak. Gelukkig voor Lucky krijgt Alf later in de serie meer respect voor hem.

Doordat de familie Alfs bestaan geheim besluit te houden (vooral omdat er genoeg wetenschappers en militairen zijn die Alf zouden willen onderzoeken) ontstaan er vele komische situaties. Vooral de spontane bezoekjes van de buren, de familie Ochmonek, leveren de nodige hilariteit op. Alf houdt zich over het algemeen verborgen in de keuken als er mensen op bezoek komen. Gedurende de serie leert hij buiten de Tanners een paar andere mensen kennen zoals Willies broer Neal, Kates moeder Dorothy, het neefje van de Ochmoneks’; Jack, de psychiater Larry, en Jody, een blinde vrouw. Ook leert hij steeds meer over het Aardse leven en de Aardse cultuur. Deze komt vaak als vreemd op hem over, terwijl Alfs gedrag juist vreemd is voor de Tanners.

Tijdens de laatste aflevering wordt hij even herenigd met zijn vriendin Rhonda en vriend Skip, welke de ontploffing van de planeet Melmak ook overleefd hebben. Hij besluit niet met ze mee te gaan en op aarde te blijven. Kort daarop wordt hij echter gevangen door een groep geleerden die hem al vanaf het begin in de gaten hadden.

Opmerkingen:
Alf is een Amerikaanse televisiekomedieserie die liep van 1986 tot 1990 en is bedacht door Paul Fusco. De serie bestond uit 102 afleveringen en een televisiefilm.

De serie was een groot succes in Amerika en daarna een nog groter succes in veel Europese landen zoals Polen en Duitsland. In Duitsland was de serie zelfs zo populair dat de voor tv gemaakte film daar in de bioscopen werd vertoond onder de titel Alf der Film. In Nederland is de serie uitgezonden door de TROS, RTL5 en Veronica. Alle vier de seizoenen zijn in 2009/2010 in Nederland op dvd uitgebracht.

Info:


alf.txt · Laatst gewijzigd: 2018/09/16 10:16 door predikerEr zijn 5 bezoekers online