Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


alexander_lloyd_-_biografie

Alexander, Lloyd

Biografie


Lloyd Chudley Alexander (30 januari 1924-17 mei 2007) was een zeer invloedrijke Amerikaanse auteur van meer dan veertig boeken, vooral fantasy romans voor kinderen en adolescenten, evenals verscheidene boeken voor volwassenen. Zijn beroemdste bijdrage op het gebied van de jeugdliteratuur is de fantasy -serie The Chronicles of Prydain . Het afsluitende boek van de serie, De Hoge Koning , werd bekroond met de Newbery Medal in 1969. Andere boeken van Alexander hebben ook gewonnen meerdere National Book Awards. Hij was ook een van de makers van kinderen literaire tijdschrift Cricket.

Het persoonlijke leven
Alexander werd geboren in Philadelphia , Pennsylvania , in 1924 en groeide op in een buitenwijk van Drexel Hill. Zijn vader was een effectenmakelaar, en hun familie werd sterk beïnvloed door de Grote Depressie. Volgens Alexander, zijn ouders niet alleen boeken te lezen en kocht ze van de Leger des Heils “in te vullen met lege schappen.”

Alexander studeerde in 1940 uit het Upper Darby High School , waar hij werd ingewijd Fame van de school in de muur van in 1995. Hij besloot dat hij wilde tot en met 15 een schrijver op leeftijd, maar zijn ouders waren zo boos dat ze hem geplaatst op Haverford College gewoon op de weg van huis (hoewel hij verliet na het voltooien van slechts een enkele termijn). Op zoek naar avontuur, Hij diende tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger, waar hij een roos zijn om het personeel sergeant in intelligentie en contra nadat hij opgeleid in Wales , die boeken worden de instelling van veel van zijn. Alexander woonde toen de Universiteit van Parijs , waar hij een ontmoeting met Janine Denni. Ze trouwden in 1946.

Alexander stierf op 17 mei 2007, twee weken na de dood van zijn vrouw van eenenzestig jaar. Hij is begraven op Arlington Cemetery Co in Drexel Hill, Pennsylvania. Zijn dochter, Madeleine Khalil, overleden in 1990.

Carrière
Bekende romans van Alexander de meeste goed zijn binnen het genre van de jeugdliteratuur , met The Chronicles of Prydain wordt zijn bekendste werk. De vijf-volume serie van kinderen fantasy romans detail de avonturen van een jonge man genaamd Taran , die is bekroond met de eer van assistent Pig-Keeper, maar droomt van een grootse held, en zijn metgezellen Prinses Eilonwy , Fflewddur Fflam de dolende bard en koning , een wilde toch zachte wezen genaamd Gurgi , en een dwerg genaamd doli. Het boek richt zich op de progressie van Taran van jeugd naar volwassenheid, met de serie wordt losjes geïnspireerd door Welshe mythologie en de Mabinogion. De eerste twee boeken uit deze serie vormde de basis van de Disney animatiefilm The Black Cauldron .

Andere belangrijke Alexander fiction serie zijn de Westmark trilogie, over de leerling bij een drukkerij die betrokken zijn bij politieke intriges in een faux-Europese rijk, en de Vesper Holly -serie, over een rijke en briljante Philadelphia wees die avonturen in verschillende fictieve 19e eeuw landen. Zijn foto boek The Fortune Tellers (1992), geïllustreerd door Trina Schart Hyman , iets gemaakt van een controverse, omdat sommigen vonden dat het verhaal was van Europese afkomst en dus contextueel ongeschikt voor boek-Afrikaanse van de instelling. Maar Alexander vroeg op de zetel van zijn belang bij de kruising van de Afrikaanse en Europese geschiedenis (evenals zijn politieke kleur) met zijn 1.958 profiel van augustus Bondi (augustus Bondi: Border Hawk), de Joodse radicale afschaffing van de doodstraf, die reed met John Brown in Kansas aanvallende pro-slavernij militanten.

De laatste roman van Alexander, The Golden Dream van Carlo Chuchio, werd gepubliceerd in augustus 2007. “Ik heb het werk klaar mijn leven,” Alexander zei over het boek voordat hij stierf. Het Woordenboek van de literaire biografie zei Alexander's boeken waren “de bijzondere diepgang en inzicht dat door personages die niet alleen optreden, maar denken, voelen en strijd met dezelfde soort problemen dat verwarring en problemen mensen in de twintigste eeuw. ”

Bij de beschrijving van de invloeden op zijn schrijftafel, eenmaal Alexander zei: “Shakespeare, Dickens, Mark Twain en zo vele anderen waren mijn dierbaarste vrienden en grootste leermeesters:. Ik hield van alle mythologieën van de wereld Arthur was een van mijn helden. King”

Onderscheidingen
Alexander begon een aanzienlijk kritieken ontvangen met de release van zijn Chronicles of Prydain serie. Het tweede boek, The Black Cauldron , was een 1966 Newbery Honor boek. The fourth book in the series, Taran Wanderer, was een School Library Journal Beste Boek van het Jaar. De vijfde en laatste boek in de reeks, De Hoge Koning won in 1969 het Newbery Medal en was een finalist voor zowel de National Book Award en de American Book Award. Maar ook andere boeken van Alexander waren goed geprezen als. De wonderbaarlijke lotgevallen van Sebastian won een 1971 National Book Award. Hij won ook een 1982 National Book Award (op dat moment tijdelijk bekend als de American Book Award) voor de Westmark.

In 1972 werd hij opgenomen in de prestigieuze referentie-serie, het Boek van Junior auteurs en illustratoren.

Op 28 januari 2010 een tentoonstelling geopend in het Harold B. Lee Bibliotheek op de campus van Brigham Young University , het weergeven van meerdere items uit het huis van Alexander kantoor, waar hij als bedoeld “de Box.” Items include manuscripts, editions of all his books, his violin, typewriter, and desk. Posten omvatten handschriften, edities van al zijn boeken, zijn viool, schrijfmachine, en een bureau.

alexander_lloyd_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:49 (Externe bewerking)Er zijn 6 bezoekers online