Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


alderlieste_cornelis_-_biografie

Alderlieste, Cornelis

Biografie


Geboren in Dordrecht en getogen te Hendrik Ido Ambacht, kwam Cornelis al vroeg in aanraking met het fantastische genre in de plaatselijke bibliotheek. Na het afronden van het VWO, begon hij, naast zijn HBO-studie international business & languages, met het schrijven van korte verhalen.

Dit resulteerde op een gegeven moment in publicaties in de bekende Nederlandse SF-tijdschiften, SF TERRA en Holland SF. Een studieverblijf in de Verenigde Staten bracht hem in aanraking met de fictie van Jeffrey Ford en Lucius Shepard, woordkunstenaars, die naast namen als Michael Moorcock, William Gibson en J.R.R. Tolkien, behoren tot zijn favoriete schrijvers. Inmiddels is de Ambachtse verhalenschrijver bezig met het behalen van zijn master in marketing op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bovendien zit hij in de redactie van een nieuw Nederlands initiatief op het gebied van fantastische fictie, namelijk Pure Fantasy Magazine (www.purefantasy.nl) en helpt hij mee met ontwikkeling van een bord/kaartspel, Star Arena (www.stararena.net).

alderlieste_cornelis_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:49 (Externe bewerking)Er zijn 26 bezoekers online