Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


alba_jessica_-_biografie

Alba, Jessica

Biografie


Jessica Marie Alba (Pomona, 28 april 1981) is een Amerikaanse actrice. Ze werd in 2001 genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in de televisieserie Dark Angel, waarvoor ze een jaar later daadwerkelijk een Saturn Award kreeg uitgereikt. Daarentegen ontving ze voor zowel Fantastic Four, Awake als The Eye nominaties voor een Razzie Award.

Alba's familie verhuisde naar Biloxi toen zij jong was. Later verhuisde het gezin naar Del Rio. Uiteindelijk vestigde de familie zich in Zuid-Californië toen zij negen was. Op haar twaalfde debuteerde ze als actrice. Haar vader heeft Mexicaanse roots en haar moeder Canadees Franse en Deense roots.

Carrière
Alba speelde begin jaren '90 vooral in reclames en gastrollen in enkele afleveringen van series als Beverly Hills 90210 en The Love Boat: The Next Wave. In 1993 maakte ze haar filmdebuut in Camp Nowhere. In 1994 was ze een aantal keer te zien in de televisieserie The Secret World of Alex Mack en in 1995 kreeg ze de hoofdrol in de serie The New Adventures of Flipper. Eind 1999 brak ze door met de hoofdrol in de serie Dark Angel als Max Guevara. Vervolgens kreeg Alba ook vaste voet in de filmwereld.

Na lange tijd verloofd te zijn geweest met Michael Weatherly, trouwde Alba in mei 2008 met Cash Warren, die ze ontmoette tijdens de opnames van de film Fantastic Four. Twee maanden later kregen ze samen dochter Honor Marie Warren[1]

In 2006 presenteerde Alba de MTV Movie Awards.

alba_jessica_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:49 (Externe bewerking)Er zijn 4 bezoekers online