Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


aerts_mariette_-_biografie

Aerts, Mariëtte

Biografie


Ik ben geboren op 12 november 1962 in Utrecht. Ik heb een oudere broer en twee oudere zussen. Ik was de jongste thuis en werd daarom lekker verwend.

En ja, natuurlijk hield ik hartstikke veel van lezen. Mijn eigen lievelingsschrijver toen was Annie M.G. Schmidt. Mijn moeder las mij Pluk van de Petteflet voor toen ik een jaar of vier was. Minoes kreeg ik toen ik acht was en maandenlang in het ziekenhuis moest liggen omdat ik met m'n suffe kop (ik liep te spelen en keek niet uit) onder een heel hard rijdende auto was gelopen. Dat werd toen mijn lievelingsboek en dat is het nog steeds wel een beetje.

Ik schreef ook veel verhaaltjes en maakte daar zelf tekeningen bij. Omdat ik nergens anders goed in was, heb ik daar later mijn beroep maar van gemaakt… Ik heb een zoon die Sem heet en die geboren is in 1989. Op de foto hiernaast was ie nog maar dertien jaar oud.

Ik woon aan de rand van Utrecht, met 1 hond, 1 kind en 1 vriendin. Als ik mijn straat uit loop dan sta ik tussen de weilanden en de slootjes. Dat is erg leuk om in te wandelen, met of zonder hond. Het is een omgeving met spannende bomenlaantjes en rommelige wilgenbosjes, het soort plek waar je je tenminste nog eens een trol of een zich verschuilende schurk voor kunt stellen, precies wat je zo af en toe nodig hebt als schrijver.

Het lijkt wel of ik almaar sneller ga schrijven. Misschien omdat het makkelijker wordt wanneer je het vaker gedaan hebt. Tegenwoordig schrijf ik ongeveer drie boeken per jaar. Aangezien ik van plan ben om (minstens) een jaartje of tachtig te worden, zal ik er dus nog zo'n stuk of honderdtwintig gaan schrijven. Tenminste…als ze mijn boeken dan nog wel leuk vinden. Nou ja, en anders ga ik de andere ouwe bessen in het bejaardentehuis rare verhalen vertellen.

aerts_mariette_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:52 (Externe bewerking)Er zijn 8 bezoekers online