Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


adventures_of_teddy_ruxpin_the

Titel: The Adventures of Teddy Ruxpin

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 27 december 1987 / België, 14 oktober 1987

Genre: Fantasy/Avontuur/Animatie | 22 min. | AL jaar |

Productiemaatschappij: = DIC Entertainment | TV Serie (1987–1988) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: USA, 14 september 1987 - (65 episodes)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
= Forsse, Ken

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Baron, Phil - (Teddy Ruxpin (65 episodes, 1987)
= Ryan, Will - (Grubby (65 episodes, 1987)
= Stocker, John - (Newton Gimmick (65 episodes, 1987)
= Bockstael, Robert - (L.B. (22 episodes, 1987)
= Koensgen, John - (Tweeg (19 episodes, 1987)
= Paquette, Pier - (Wooly What's It (10 episodes, 1987)


Korte inhoudsopgave:
Het verhaal begint met de zoektocht naar de andere helft van een medaillion. Het beertje Teddy Ruxpin, de achtvoeter Grubby en de uitvinder Newton Gimmick, gebruiken een oude kaart om de landen van Grundo, Rillonia en Ying te doorzoeken naar schatten. De schat blijkt uiteindelijk niet uit goud of juwelen te bestaan , maar uit kennis. Op hun reizen verzamelen de drie met hun luchtschip ook zes magische kristallen. Deze zijn de oorzaak van een conflict tussen hen en de in Grundo bestaande Monsters-En-Schurken-Organisatie, MESO (Monsters and Villains Organisation, MAVO). MESO wil de kristallen in handen krijgen om daarmee de wereld te kunnen overheersen.

Om er zeker van te zijn dat de kristallen veilig zijn, hebben Teddy en zijn vrienden de hulp ingeroepen van de Wooly What's It. Hij woont in een huisje bij de regenboogwaterval, en achter deze waterval zijn de kristallen verstopt zodat MESO ze nooit zal vinden. De groene slechterik Tweeg en zijn rode kameraad LB vormen echter nog een gevaar. Ze wonen vlakbij het huis van Gimmick en proberen bij MESO in een goed blaadje te komen door te helpen de kristallen te ontvreemden. Zo kan hij immers een lid worden van MESO. Tweeg houdt hen met een telescoop constant in de gaten en als zij dan vertrekken met hun luchtschip meldt hij dit aan de grote onderdrukker, Quellor, het hoofd van MESO.

Quellor zendt vervolgens de Gutangs, zijn piloten met hun gevechtsvliegtuigjes, uit om de kristallen te veroveren…

Opmerkingen:
Het titellied werd voor de Nederlandse Versie gezongen door Kas van Iersel. Voor de Nederlandse nasynchronisatie was Meta Sound verantwoordelijk en Vivian Pieters voor de Nederlandse dialogen, liedjes en regie.

Teddy Ruxpin is een speelgoedbeer, bedacht door David High, die in 1985 door Britse speelgoedfabrikanten werd ontworpen en waarrond van 1987 tot 1988 een gelijknamige animatieserie op televisie verscheen.

De tekenfilmserie kwam van oorsprong uit de Verenigde Staten en heette in het origineel The Adventures of Teddy Ruxpin. Het werd in opdracht van het productiehuis DIC getekend door Kazumi Fukushima en van 1987 tot 1988 uitgezonden op BRT1 en in Nederland bij de VARA en Kindernet. Er waren 65 afleveringen (van 25 minuten) van deze tekenfilmserie gemaakt. Er waren plannen voor méér afleveringen, maar die zijn nooit doorgegaan.

Het scenario werd geschreven door Jack Mendelsohn, Brian Jeffrey Street en Doug Stratton. De personages werd ontworpen door Richard Petsche en Victor Glasko, decors door Sophie Lapointe, Peter Moehrle en Gordon Coulthart, muziek door Andrew Huggett en de liedjes door George Wilkins.

Info:


adventures_of_teddy_ruxpin_the.txt · Laatst gewijzigd: 2018/09/16 10:13 door predikerEr zijn 7 bezoekers online