Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


action_man

Titel: Action Man

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 5 Augustus 2000 / België, -

Genre: Science Fiction/Aktie - Animatie | 30 min. | .. jaar |

Productiemaatschappij: = Mainframe Entertainment | TV Serie (2000–2002) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: Netherlands, 5 augustus 2000

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -Acteurs / Stemmen o.a.:
Dobson, Michael - (Desmond 'Grinder' Sinclair) (24 episodes, 2000-2001)
= Hildreth, Mark - (Alex Mann) (24 episodes, 2000-2001)
= Kelamis, Peter - (Rikkie Syngh-Baines) (24 episodes, 2000-2001)
= St. Germain, Tabitha - (Fidget Wilson) (24 episodes, 2000-2001)
= Gray, Mackenzie - (Nick Masters) (18 episodes, 2000-2001)
= Kopsa, Michael - (Doctor X) (14 episodes, 2000-2001)


Korte inhoudsopgave:
De serie draait om Alex Mann, alias Action Man. Hij neemt wereldwijd deel aan allerhande extreme sporten en wedstrijden samen met zijn team.

Op een dag ontwaakt bij Alex een speciale gave genaamd de AMP-factor, welke Alex bovenmenselijke vaardigheden geeft. Kort hierna zoekt de mysterieuze Dr. X contact met hem, en bied aan hem te helpen deze gave verder te ontwikkelen. Alex slaat het aanbod af, maar zijn rivaal Brandon Caine gaat op Dr. X’ aanbod in om zijn lichaam te laten versterken.

In de loop van het eerste seizoen ontdekt Alex dat hij zijn krachten te danken heeft aan een experiment op de middelbare school, waar onder andere zijn coach Simon Grey bij betrokken was. Halverwege seizoen een onthuld Dr. X dat hij Brandon als gastlichaam wil gebruiken om zo weer jong en sterk te worden zodat hij zijn ware plan kan uitvoeren; de mensheid veranderen naar de sterkere Neo-mensheid. Hij slaagt in zijn opzet en richt samen met enkele andere superschurken de Raad van Verderf (Council of Doom) op.

In de rest van de serie vecht Alex met zijn team tegen Dr. X en zijn raad. In de climax van de serie verslaat hij de gehele raad van Verderf, en schiet Dr. X de ruimte in op een meteoriet.

Opmerkingen:
Action Man, ook bekend als Action Man New, is een Canadese computeranimatieserie uit 2000, gebaseerd op de Action Man-actiefiguren van Hasbro. Het is de tweede serie gebaseerd op deze actiefiguren. De serie telt 2 seizoenen met in totaal 27 afleveringen. De serie werd geproduceerd door Mainframe Entertainment.

In tegenstelling tot de vorige serie is de Action Man in deze serie meer gemodelleerd naar de actiefiguren uit de jaren 90; hij is geen militair maar een beoefenaar van extreme sporten.

De serie is in Nederland uitgezonden door Fox Kids.

Info:


action_man.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:52 (Externe bewerking)Er zijn 21 bezoekers online