Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


aarde
Boektitels: A > - 001 t/m 100

Titel: Aarde
Originele titel: Earth (1990)

Subtitel: Een roman over onze toekomst
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:

Auteur:

Brin, David
Vertaling: Wit, Joy de
Omslag ontwerp: Alpha Design, Utrecht | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): Spectrum, Het B.V., Utrecht (1991)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering: Paperback
Soort: Roman | Pagina's: 563
Genre: Science Fiction

ISBN: 90-274-2567-1
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -Korte inhoudsopgave:
Aarde is een roman over een toekomst die een halve eeuw van ons verwijderd ligt. Computernetwerken over de hele wereld brengen elke minuut onbegrensde informatie binnen handbereik. Bedreigde diersoorten kunnen alleen nog in laboratoria overleven, waar hun natuurlijke omgeving door mensenhanden is vervaardigd.

Het milieu is geruïneerd door het broeikaseffect, men kan niet naar buiten zonder zonnebril en huidcrème. Zuiver water is even duur als een maand huur, diskettes met naslagwerken en honderden uren muziek kosten niet meer dan een paar dubbeltjes. Gas is gerantsoeneerd tot de minimale behoefte. Op het weggooien van flessen staat gevangenisstraf. In alle wereldsteden ziet men alleen nog maar fietsers.

Tegen deze achtergrond ontwikkelt zich een buitengewoon boeiend en spannend verhaal met een groot aantal opmerkelijke karakters. Dr. Alex Lustig heeft een zwart gat, Alpha, gecreëerd dat een warmte genereert die drie wereldprovincies van energie kan voorzien. Het heeft de omvang van een atoom en een gewicht van vele megatonnen. Het is klein genoeg om door de nauwste rotsspleet door te dringen, en zwaar genoeg om het aardcentrum aan te tasten.

Na een brand in een energiecentrale ontdekt Lustig op zijn computer dat Alpha verdwenen is en ergens in het aardcentrum moet rondzwerven. Hij beseft dat de gevolgen iedere beschrijving te boven gaat. Het zal zich ontwikkelen tot een allesvretend monster, dat de aarde binnen twee jaar zal vernietigen. Een groep wetenschappers zoekt fanatiek naar een manier deze ramp te voorkomen. Maar anderen menen dat de aarde alleen gered kan worden door het menselijk ras te laten uitsterven en de evolutieklok opnieuw op te winden…

Bron: boekbeschrijvingen.nl


aarde.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:54 (Externe bewerking)Er zijn 28 bezoekers online