Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


5e_boog_de

Titel: De 5e boog

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, - / België, 10 oktober 2010

Genre: Fantasy/Mysterie | 25 min. | .. jaar

Productiemaatschappij: … | TV Serie (2010) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: België, 10 oktober 2010 - (10 episodes)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -Acteurs / Stemmen o.a.:
= Focketyn, Arne - (Tuur) (10 episodes, 2010)
= Boen, Steven - (Arne) (10 episodes, 2010)
= Kersting, Manou - (Smid) (10 episodes, 2010)
= Gantura, Darya - (Kato) (8 episodes, 2010)
= Goethem, Thomas Van - (Sam) (8 episodes, 2010)
= Apers, Evelien - (Babs) (8 episodes, 2010)


Korte inhoudsopgave:
De witte heks en alternatieve Cara lokt vier jongeren naar de pastorij van Schriek, in het Vlaams Limburgs archeologisch domein Bokrijk, onder valse voorwendselen betreffende hun respectievelijke hobby's; wat voetbal is voor Arne, gamen voor Tuur, zingen voor Kato en mensen helpen voor Babs. Cara heeft hun hulp nodig, en een vijfde persoon die ze nog niet heeft opgespoord met haar woestijnbuizerd, Bakkestoe, om te voorkomen dat een 199-jarige conjunctie van Jupiter en Orion de boosaardige Mordus vrij laat komen uit het moeras waar hij bijna 2 eeuwen geleden magisch naar verbannen is. Diens plaatselijke dienaar, de ex-gedetineerde smid, krijgt lucht van dat plan en waarschuwt Mordus, die wanneer hij vrijkomt alles gaat vernietigen door vuur en giftige dampen.

Dat probeert Cara tegen te gaan. Kato ziet het eerst niet zitten en wil vertrekken, maar ze wordt aangemoedigd door Arne, die een oogje op haar heeft en alles voor haar doet. Uiteindelijk doet Cara haar blijven omwille van een drankje waardoor Kato een prachtige zangstem zou krijgen. Samen zetten ze alles op alles om Mordus te stoppen en de vijfde persoon te vinden. Smid neemt zijn alternatieve gedaante aan, Tuinman, en gebruikt zijn magische vuurkracht. Hij wordt aanvankelijk bijgestaan door de door hem ontdekte, zielige punker-verstoteling Sam, die in feite de vijfde is, door zijn inborst toch partij kiest voor het viertal maar de Smid/Tuinman vreest. In de laatste aflevering lijkt Mordus te winnen, tot uiteindelijk de jongeren het nog voor mekaar krijgen goudsap te oogsten en in de rivier te gieten. Zo verliest Mordus en wordt weer voor 199 jaar opgesloten.


Opmerkingen:
De 5e boog is een Vlaamse jeugd-fictiereeks, die sinds 10 oktober 2010 elk weekend op Ketnet wordt uitgezonden. De startdatum (10/10/10) is toepasselijk gezien nummersymboliek er een rol in speelt. De laatste aflevering werd uitgezonden op 12/12/10. De complete reeks is te koop op dvd.

Info:


5e_boog_de.txt · Laatst gewijzigd: 2018/09/16 09:52 door predikerEr zijn 5 bezoekers online